una mica de tot arreu

Any Josep Mora (2)

En aquest post podreu veure una part de l’obra exposada a Lo Pardal. Com que aquesta exposició serà itinerant es podrà seguir per diferents llocs. A Cervera es presentarà al Museu Comarcal i a la La Cerverina d’Art.

S’enceta aquest post amb la fotografia que tancava el d’ahir amb la imatge de Josep Mora a qui se li dedica aquesta exposició que forma part dels actes de l’Any Josep Mora.

mora 21

Maria Garganté hi participa amb aquest text que porta per nom “L’arquitecte de les Pallargues”.

maria gargante bona

Al costat d’aquest text hi trobem una obra de gran format realitzada per Teresa Alsina  titulada “La corda del temps”.

mora 14 bona

Vicent Loscos presenta la fotografia “Blaus”. Ens dóna la impressió que podem tocar els objectes de vidre amb quest esclat de lluentor que sembla real.

mora 15 bona

Joan Porredon, el conegut fotògraf cerverí presenta dues imatges de gran format en les que els protagonistes són dos elements ben quotidians: un all i una ceba. Això sí, ben grillats. És el que deia ell observant aquesta obra: “Qui no té un all té una ceba”. Però el títol que li ha donat és “Recreacions taurines”.

dona 34 bona

El ferro. Una obra, de les dues que presenta Àngel Eroles, expert en treballar aquest material. Porta el nom de “Cabana voltada”.

dona 27

La pedra. Aquesta sargantana que desapareix amagant-se en una escletxa ens transmet una visió ben segarrenca.

pedra bona

Més pedres. Fan una funció comú de senyalització i la seva autora, Antonieta Tomàs, els hi ha posat el nom amb el que coneixem aquesta manera de marcar camins; “Fita”.

fita bona

La fusta. Ramon Ninot, que fou el constructor de l’Àliga de Cervera i que és un artesà que domina a la perfecció el treballar amb diferents materials ha escollit la fusta fent-li fer giragonses quasi impossibles. “Tellera” és el rètol que l’acompanya ja que és el nom de fusta que ha utilitzat en aquesta obra.

mora 18 bona

El fang. Aquest càntir especial i amb un disseny original és obra de Giu Sanfeliu que el presenta amb el nom de “Reinterpretant la ceràmica negra de Verdú. De la tradició de l’home a la cultura popular. Trencant les formes tradicionals”.

dona 31 bona

Pedres, fusta, fang…en una recerca de peces que han tingut temps d’esplendor molt llunyans és el que trobem a la instal·lació que ens ofereix Lola Claramunt amb el nom de “Evocació, terra i identitat”.

mora 17 bona

Dona. A continuació podeu veure unes obres que tenen com a protagonista la dona. Aquesta primera és d’Elisabet Medina que l’anomena “Òxid sobre ferro”.

dona fusta bona

Original, trencadora i futurista ha vist la dona l‘Ignasi Fernández amb la seva obra “Dona”.

dona 30 bona bona

Altra volta la pedra torna a ser el material emprat per executar les dues obres que ha presentat Roser Sàrries en les que la dona, en grup…

mora 23 bona

…o en solitari en són les protagonistes.

dona 28

Una obra de Ramon Guixé amb la presència de figures humanes no necessita rètol. Se la identifica de seguida per aquests immensos peus que sembla que es vulguin arrelar al terra. Després els cossos esdevenen esvelts i allargats. En aquest cas l’escultura porta missatge.

mora 19

Aquí teniu el detall de la parella protagonista.

dona 32

Tota la rusticitat, l’ús i la manipulació d’aquest sac queda ben evident al ser exposat en aquesta paret. Josefina Balasc presenta aquesta obra amb el nom de “Llavors” recordant que aquest objecte té la finalitat de ser un contenedor de l’anima del blat, de l’ordi…

dona 26

I, brodat damunt la tela, les paraules de Josep Mora. Una obra encisadora!

dona 25

Aquestes tres obres, fetes amb pedra i dedicades a l’home que estimava les pedres tanquen aquest reportatge. Només cal aconsellar-vos que no us podeu perdre visitar aquesta exposició, emotiva, sentida i dedicada a l’amic i al company. No he posat totes les obres que hi ha perquè m’hauria allargat massa. Esteu atents per quan la facin a Cervera i poder veure així la mostra completa i en directe.

mora 20

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: