una mica de tot arreu

Gracias por tu invitación

Vaig estar convidada a passar el diumenge a una quinta, un lloc d’estada fóra la gran ciutat, que és així com ho diuen en terres argentines. Famílies benestants tenen aquests vasts espais a una certa distància de la capital, en aquest cas Buenos Aires, i els fan servir per passar els caps de setmana o bé dies de vacances. Vaja com aquí l’apartamnet a la platja però tret de l’ús temporal no hi cap altra semblança amb aquesta comparació. La quinta porta el nom de El apeo i el que la va comprar i arranjar deia que les estades en aquest lloc eren “un paréntesis para seguir jineteando el potro de la vida“. Vaja amb la frase! Els argentins a mi sempre em deixen amb la boca oberta amb la contundència de les seves expressions tan rotundes i clavades. Us convido a donar un tomb per aquest lloc de somni típic de l’alta societat argentina al que vaig tenir accés gràcies als meus estimats amics, el cerverí Jaume Ximénes i la seva esposa Hilda. Anem a donar-hi un tomb. Vista d’un racó de la quinta. marta 8 Zona de descans i d’estada en temps d’estiu. El servei, amb uniforme,  tenia cura dels invitats amb discreció i eficiència. aire 2 bona La reunió fou informal i molt distesa i, en tot moment, amb una sensació d’acolliment i d’atenció constant. marta 13 Una gran zona dedicada a parc infantil, aquí se’n veu un detall, va ser realitzada en l’època en que els néts de l’amfitriona eren infants. marta 14 La pista de tenis, d’un blau aturquesat, contrastava amb la verdor intensa de la gespa, el pasto, que diuen allà. marta 1 El camp de futbol també feia molt goig. No estem acostumats a veure aquests verds tan intensos. Aquí tenen una bona terra i una bona saó. marta 2 Un parell de bancs, ben còmodes, contrastaven amb l’entorn. marta 3 El jardí, immens, lluia ple de flors. Era primavera, el temps millor pels jardins. marta 4 En una altra zona, la piscina equipada amb un bon trampolí, és ben útil en aquestes latituts en les que la calor apreta fort. marta 10 La meva amiga Hilda, no es perd mai un bany. A la que veu aigua, de seguida s’hi capbussa. Què relaxant! aire 3 bona Els geranis… marta 12 … i l’espígol, tot i estant tan lluny de casa, també els vam trobar aquí escampant la seva flaire. marta 11 Dos Jaumes cerverins compartint una bona jornada. marta 9 Hi ha uns quants argentins que visiten aquest blog. Suposo que la nostra amfitriona hi farà una ullada. Vull donar-li les gràcies per aquest dia tan especial, per l’excel·lent menjar que van fer els cuiners i per les postres, exquisides, que va fer ella personalment. aire 1 M’acomiado amb tres imatges fetes a la vora del llac que hi ha en aquest espectacular jardí. marta 5 El cel s’emmiralla dins aquesta aigua i fa que els blaus i els verds acullin el punt de color que hi dóna aquest nenúfar. marta 6 Un raig de sol que ha travessat la vegetació projecta una clapa de llum damunt flor i fulles. marta 7 No poso imatges de la casa ni de l’espai on es va servir el dinar ja que s’ha de mantenir la privacitat. Ha estat un privilegi haver pogut estar en un espai així que està reservat a pocs però si es té la sort de compartir-ho el que cal fer és admirar-ho i gaudir-ne

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: