una mica de tot arreu

Cervera, Ciutat Gegantera 2014

Cervera té una fita molt important aquest any ja que ha estat nomenada Ciutat Gegantera 2014. Els geganters ja fa temps que hi treballen, primer per aconseguir la candidatura i després per organitzar l’esdeveniment. Els dies 6, 7 i 8 de juny la ciutat s’omplirà de gent que acompanyarà els seus gegants i per tant es necessitaran molts voluntaris/ries per poder assolir amb èxit aquest repte.

Es va convocar una reunió en la que van explicar tot el que s’ha preparat per aquests tres dies i que anava adreçada a totes les persones que, d’una manera o altra, volguessin participar en aquest esdeveniment fent voluntarietat.

Aprofito aquest post per ensenyar-vos la la plantada de tots els Gegants de Barcelona que va tenir lloc per la Festa Major de la Mercè 2013 i que es va fer a les Drassanes. És un tastet per començar a mirar possibles parelles de gegants que podria ser que ens visitessin el mes de juny.

No n’he posat cap de Ciutat Vella perquè aquests, que habitualment s’exposen a la Casa dels Entremesos, els podeu veure, en un reportatge molt complet,  al post que amb aquest nom trobareu editat el dia 14 d’abril de 2013.

Us recomano que entreu en aquesta adreça http://www.ciutatgegantera2014.cat on hi trobareu tota la informació que necessiteu. I des d’aquí podreu apuntar-vos per les tasques de voluntarietat. També podeu veure el video, que és molt atractiu, i que està dedicat al record del cerverí Toni Nadal que formava part dels Geganters de Cervera.

Fem la visita a les Drassanes on la plantada de tots els Gegants de Barcelona feia molt goig. Aquest marc tan adient i amb molta llum va ser del tot encertat perquè lluïssin al màxim.

Aquests dos sembla que hagin sortit del pinzells de la dibuixant Pilarín Bayés.

dra 2

dra 3

Elements festius de mides diferents formen part de la riquesa de la cultura tradicional dels diferents barris de Barcelona. Des de Sant Martí de Provençals fins a Sarrià tothom s’enogulleix dels seus gegants i d’altres figures que complementen aquest imaginari popular.

dra 1 bona

dra 16

Els gegants de La Pedrera són especials i inquietants. I, obviament, inspirats el les formes arquiectòniques dissenyades per Antoni Gaudí.

dra 5

O els caps-grossos ben peculiars.

dra 6

dra 7

Vista general de la plantada.

dra 8

Impressionant la mostra de gegants i altres figures presentades a tamany mini. Va ser un entreteniment molt agradable poder anar descobrint detalls, acabats, colors i imaginació en aquest escampall de petites figures posades a una alçada apropiada perquè tots els infants en poguessin gaudir.

dra 9

dra 4

Un nan molt expressiu!

dra 10

dra 11

Originalitat, fantasia i creativitat en aquesta geganta que estima els ocells. Els gegants més nous, com que no tenen la solera dels més antics, es busca al construir-los, l’originalitat.

dra 12

dra 13

Aquest parell segur que, per les fesomies que tenen, representen a alguns personatges populars de carn i ossos.

dra 14

dra 15

dra 17

dra 18

dra 19

dra 20

Aquests venen del Paral·lel!

dra 22

Per acabar i, amb l’espectacular galera que ocupa una sala enorme i que forma part de l’exposició permanent de les Drassanes, es presentava el Gegant del Tricentenari. Imponent i majestuós, habillat amb la millor roba, imposava per la seva altura. Potser és el més alt dels gegants de Catalunya i és d’esperar que el poguem veure plantat, el mes de juny, davant la Universitat de Cervera.

Desitjo als Geganters/eres de Cervera que preparin amb entusiasme, que ja ho fan, aquesta gran festa i que tot surti el millor possible. Caldrà estar a punt per fotografiar-ho tot ja serà un esdeveniment històric per Cervera.

dra 21

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: