una mica de tot arreu

“Eterna Cadencia” un lloc per gaudir

Si en el darrer post vam poder visitar una llibreria espectacular avui farem una visita a una altra que, tot i que té unes certes semblances: la venda de llibres, una zona d’atenció per prendre alguna cosa, un espai per exposar…la diferència és abismal.

Com a espai de visita i d’admirar un local reconvertit en una altra funció “El Ateneo” no té rival però la llibreria que us ensenyaré avui, també a la ciutat de Buenos Aires, té un encant especial. Un lloc d’aquells que t’agraden tornar per passar-hi l’estona, per trobar-te amb algú, per buscar aquell llibre especial que necessites que algun llibreter, que no venedor, et doni un consell… en fi un racó on refugiar-te, on trobar una estona de tranquilitat, on fer una pausa.

Sense ofendre, “El Ateneo” seria comparable a un centre comercial i, la “Eterna Cadencia”, a la botiga del barri on saps que t’hi trobes bé i que t’atenen com a amics.

Situada en una zona molt agradable de la ciutat està instalada en una antic habitatge d’una familia benestant. Entrem doncs en aquesta antiga llar reconvertida en llibreria.

cadencia 18

Les làmpades, reforçades per la llum puntual d’uns quants focus, ja ofereixen una imatge elegant i agradable, tot i donant relleu a la fusteria pintada de negre.

cadencia 2

Tot una part important de la planta baixa de la casa ha quedat completament folrada de llibres que, des de les lleixes s’ofereixen al client.

cadencia 3

Un còmode sofà acull als clients per tal de seure fent un petit descans o per consultar algun llibre. La finestra comunica amb la zona destinada a bar-restaurant.

cadencia 4

Com podeu veure l’oferta és molt completa.

cadencia 5

A l’altra part dels baixos de la casa, amb una llum potent que entra per la magnífica claraboia, hi trobem dos espais ben diferenciats.

cadencia 7

Aquest racó acull una zona per fer tertúlia, per prendre alguna cosa amb amics o per descansar tot i llegint, amb calma, silenci i tranquilitat algun llibre.

cadencia 8

Decorat amb un cert aire ariental i amb colors apastelats a les parets, tot ajuda a crear un ambient relaxant.

cadencia 9

Detall d’una lampada.

cadencia 10

Des d’aquest racó veiem el bé que queda aquesta paret en la que s’hi barregen dos materials nobles, la fusta i el ferro, per recordar-nos que les lletres són les protagonistes de la llibreria.

cadencia 11

Els llibres els podem veure  fins i tot formant part de la decoració. Diferents xemplars, plegats amb molt encert i suspesos del sostre, barrejats amb els llums, ens donen el missatge de que tot llibre és una llum que ens fa veure camins diferents. És una idea per copiar veient l’originalitat en presentar diferentes maneres de plegar-los.

cadencia 1

Pugem una escala de ferro tot i aprofitant per veure la zona dedicada a cafeteria-restaurant. Aquí es veu com la decoració feta amb els llibres reconvertits en mòbils penja d’unes bigues de ferro que sobresurten de la paret.

Molts usuaris aprofiten per menjar alguna cosa ja que hi ha un menú senzill i econòmic així com també va bé de quedar amb algú com a punt de trobada.

cadencia 12

Un cop hem deixat l’escala sortim a una terrassa amb molt encant. Un punt més d’estada, especialment quan el temps acompanya, que en aquesta ciutat és quasi sempre, ja que el fred intens no és habitual.

cadencia 13

Les lletres en diferents colors i formes les trobem escampades arreu. Aquí les podem veure al terra.

cadencia 14

Cadires i taules amb acabats originals ajuden a que la decoració sigui molt personalitzada.

cadencia 15

Racons amb encant. La Vanesa, que acostuma a anar molt sovint a  “Eterna Cadència”, comparteix conversa amb Hilda, tot i portant ja la compra que ha fet a la mà. Un llibre sempre és un bon regal!

cadencia 20 bona

Amb aquestes parets tan altes és fàcil trobar una zona per exposar. Aquest dia tocaven fotografies.

cadencia 16

Des de la taula de l’acollidor menjador, tot i dinant, aquesta magnífica claraboia és el que es veu només aixecant el cap.

cadencia 17

S’ha respectat el terra hudràulic original en tota la planta baixa de l’antic habitatge. Aquesta llum de peu, dissenyada a partir d’un pedestal senzill de fusta i d’un globus que se li ha acoplat, dóna entrada a la zona de serveis, que no toca fotografiar, però que tenia molt encant.

cadencia 19

Per tot el vist i explicat en aquest post dóno fe de que a l’inrevés del que passa a casa nostra, penso en Barcelona i en les llibreries emblemàtiques que s’estan tancant. Les darreres, al carrer Canuda la de llibres de segona mà i l’emblemàtica Documenta, on sempre m’he embadalit amb els apardors que presenten, que després de 28 anys oberta al cor de Barcelona ha tingut que tancar portes per desplaçar-se, diuen a l’Eixample…

Buenos Aires és una urbs en la que els seus habitants estimen i cuiden el tema dels llibres. I en compren. Les persones que sempre tenim un llibre començat, descobrir aquest indret on pots trobar la llibreria, els espais personalitzats, la decoració única i el tracte immillorable fa que adoptis de seguida “Eterna Cadencia” com un lloc que esdevé una segona llar. Aquesta és la gran diferència amb “El Ateneo” que és per anar-lo a admirar, a conéixer i fotografiar-lo però ni de bon tros viure’l com un racó que un es fa seu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: