una mica de tot arreu

Concurs de Pessebres Nadal 2013 (1)

Des de fa uns quants anys l’Associació de Pessebristes de Cervera ha entomat l’organització d’aquest concurs. Pensem que és una tradició que no s’ha de deixar perdre i esperem que la gent es vagi apuntant cada any i, que els adults ajudin els infants a fer els pessebres perquè n’aprenguin. És la manera de transmetre els valors i les tradicions.

De les fotografies que veureu n’hi ha algunes que han estat fetes per Ramon Armengol, especialment les que tenien poca llum i calia fer-les manualment, per tant aprofito per donar-li les gràcies per haver-les deixat publicar al blog.

Catergoria Artística

Primer premi: Paquita Lara Domingo

Un preciós pessebre en el que s’ha fet tot a mà: el retallar, l’enganxar, el pintar, el muntatge de la cova…Un detall que no es pot perdre és el mirall que hi ha darrera el caganer que permet veure el que passa…

bona paquita bona

Segon premi: Pastisseria Colom

Un pessebre posat dins d’una maleta fixat de manera que, en tancar-la, queda ben guardat. És un lloc ben original per fer-lo i, tot i que les figures són tradicionals, de terrissa, queda inclós dins la variant artística. Crida l’atenció la composició de les tres figures del naixement.

carme colom bona

Tercer premi: Família Creus Sarri

Aquest pessebre podia haver estat classificat dins l’apartat de tradicionals pel material emprat i les figures clàssiques. L’original muntatge, fet damunt una taula rodona en la que hi descansa una muntanya dins la que, en diferents cavitats, trobem les escenes principals, dóna peu a valorar-lo com un pessebre artístic. El  fet de poder-lo veure donant-hi la volta buscant pespectives diferents li configura una gran riquesa.

carme creus bona

belen creus 1

carme creus 2 bona

creus 1

Categoria Tradicional

Primer premi: Família Vallés Balasch

Un pessebre preciós, detallista, ple d’escenes de la vida quotidiana d’altres èpoques, amb figures especials i amb un rerafons d’homenatge a tot un seguit d’oficis que ja són història: és el que trobem en aquest treball que ha guanyat el primer premi. Aquest ventall d’imatges de petits detalls esperem que us serveixin per animar-vos a tirar endavant el vostre propi projecte. El fet de que hi posi tantes fotografies és degut a que a l’estar a l’exterior s’han pogut fer amb llum de dia i resulta més agrait. Penseu que només veureu una petita part de tot el conjunt. No us perdeu els detalls que n’hi ha molts!

balasc 9

balasc 7 bona

balasc 2

balasc 3

balasc 5

balasc 6

balas 8

balasc 12

balasc 11

carme valles 2 bona

antoli valls 6

antoli valls 1

antoli valls 3

belen valles 2

belen valles 3

carme valles 3

belen valles 5

Segon premi: Antonio Prat Pomés

Aquest pessebre destaca per la seva mida. És immens i sorprenent. Diferent nivells conflueixen a la cova com a punt central. Hi ha una quantitat important d’ambients molt ben aconseguits i per poder-lo valorar amb detall necessites una bona estona per no perdre’t res. És com un balcó obert a un paisatge amb muntanyes, rius, cascades, camins, palaus… realment espectacular! És fàcil d’anar-lo a visitar pel seu accés però difícil de fotografiar a l’estar a un interior sense llum natural. Aneu-lo a veure.

belen prat 1

belen prat 2

belen prat 4

Tercer premi: Miquel Navas Fernández

Aquest pessebre sorprén per la seva posada en escena emmig d’una gran superfície plana en la que, hàbilment, es van disposant els diferent ambients. El més extraordinari, però, són les figures. Tenen molts anys i d’aquesta mena costa de trobar-ne i si se’n troben estan malmeses i per tant són difícils de restaurar. Cadascuna d’elles és un petit tresor d’aquells que els anys els hi van a favor.

belen navas 1

antoli 1

antoli 2

belen navas 2

Demà podreu veure la segona i darrera part d’aquest Concurs de Pessebres Nadal 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: