una mica de tot arreu

Com decorar low cost

Cal espavilar-se i potenciar noves maneres de fer i de compartir perquè quan en un espai s’hi fan tantes activitats, s’ha de mirar d’estalviar per tal de que el pressupost surti lleuger.

Parlaré concretament de la decoració de Nadal d’enguany a la Cafeteria “el Campanar”

Aquí podeu veure la part principal encapçalada pel Pessebre, a la dreta, i els dos plafons a l’esquerra.

campa 14

Començo pels plafons que són dues peces de fusta, tallades a mida, i que ja fa molt temps que tenim per fer-les servir com a expositors. Ja que l’ambientació tenia com a base el daurat els he folrat amb un paper, molt econòmic. És el típic d’embalar, en aquest cas, tenyit amb un color or vell.

bona 01

Per poder reciclar cal guardar. Jo guardo tot el que em sembla que pot ser útil i, a més, ho tinc tot superorganitzat sinó quan ho necessites no trobes res. Tinc moltíssimes postals de Nadal que s’amunteguen d’un any a l’altre. Vaig triar-ne unes quantes que anessin bé amb aquest fons i les vaig empegar amb un toc de pega de barra perquè després es poguessin treure fàcilment i sense marques.

bona 1

La majoria quedaven obertes, cosa que donava un nova dimensió a un expositor que és pla. Fixeu-vos en aquesta postal pintada amb daurat sobre fons negre. El model està comprat a Buenos Aires i el grup de 6è del Col·legi Jaume Balmes la va fer l’any 2012 per Nadal. Va quedar molt bonica i aquí hi conjunta del tot!

campa 3

Feu una ullada al Pessebre 2013.

pessebre campanar

Aquest Pessebre, encara que aparentment no ho sembli, a part de les figures comprades a Mèxic D.F. i la tira de llums a cal Graells Bergadà, els altres elements tots són reciclats o d’intercanvi. Aquestes dues capses que ja fa temps ens van regalar i que porten un dibuix fet a l’aquarel·la, serveixen de suports laterals de la cova. Són els recipients exclusius que té la Pastisseria Foix de Sarrià per posar-hi les seves famoses i boníssimes “petxines”. I la capsa que fa de paret de fons i de sostre de la cova, és també un regal de productes de perfumeria.

campa 5

Aquests cons blancs, els vaig intercanviar en una fira que es va fer ja fa temps a la plaça Santa Anna, amb una noia per una mica de llenya procedent d’un pi que es va haver de tallar perquè les arrels foradaven un fonament. No sabia què en faria, però em van semblar atractius, i com que tenia tot un conjunt d’estrelletes daurades amb relleu les vaig treure d’una en una i, amb una agulla de cap, van quedar escampades damunt aquests arbrets.

campa 6

Els cons estan posats damunt unes capses daurades de torrons que fan d’esglaons i que també procedeixen de la Foix de Sarrià. Apart dels cons blancs, en aquest lot que vaig intercanviar hi havia estrelles que, penjades amb un fil, queden d’allò tan bé ja que tant el material com el relleu que tenen, tot plegat fa força patxoca.

campa 7

Papers que ja tenia es cavalquen per fer el fons, el cel, que en aquest cas és daurat. No hi fa res que se’n barregin de diferents. I per fer les estrelles més petites amb retalls de paper i unes tisores la cosa queda enllestida.

campa 8

A aquest pessebre, que amb variacions ja havia fet una altra vegada a casa, li vaig posar un nom: Pessebre de les Estrelles. Obviament. Aleshores només calia rebuscar dins les capses on guardo el material decoratiu qualsevol guarniment que portés estrelles, per acabar de completar l’obra.

campa 10

campa 9

Endevineu què és això? Aquestes capsetes tan boniques, de colors apastelats amb estampacions daurades, són les que contenen la variada i exquisida col·lecció de tés que ofereix Cafeteria “el Campanar”, amb noms molt sug·gerents. Mirades en detall són molt boniques i vaig pensar que, penjar-les al sostre amb un invisible fil de pescar, seria una bona idea.

capses 1

Com que són bastant petites l’Àgata va dir que, enganxades amb silicona en grups de tres, s’assemblarien a petits avets de Nadal I així va ser com una munió d’aquests arbrets de colorins s’han escampat pel sostre donant vida i moviment a una idea de reciclatge total.

capses 2

bona 4

Fins i tot, han sigut tan valents aquests arbrets, que fan ombra al dibuix del Campanar projectant la seva silueta.

bona 5

El moblet expositor on, habitualment, hi ha una escopeta que es va trobar emparedada i una col·lecció de vidre, també s’ha embellit. D’una altra capsa de productes de perfumeria surten les boles i diferents ornaments recollits al llarg dels anys i que tenen acabats en daurat per no desentonar.

escopeta 1

escopeta 2

Cada any la postal de Nadal es fa sempre fotografiant alguna cosa exposada en aquest espai durant les festes de Nadal. Aquest any tocava fer-la amb el “Pessebre de les Estrelles”!

nadal 2013 cafeteria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: