una mica de tot arreu

Concurs de Pessebres Nadal 2013 (2)

Al post d’ahir vam veure els pessebres guanyadors en les categories Artística i Tradicional i avui el post s’enceta amb les imatges de la modalitat Diorames.

Categoria Diorames

Família Castellà Arbós

Aquest diorama és una meravella. Una autèntica obra d’art. Hem anat veient al llarg d’aquests anys com el Cisco ha anat evolucionat en la presentació del seu pessebre. I com cada any ens sorprén amb coses noves, perspectives insòlites, racons amb encant, un sentit de la proporció extraodinari i una bellesa plàstica excel.lent. Tenint en compte que l’art de fer diorames està poc estés potser seria bo que ens fes un curset ja que d’ell podríem aprendre un munt.

sisco bona

Com podeu veure les fotografies de cap manera poden reflexar tot el que hi ha un cop ens atansem al forat que ens dóna accés a contemplar aquestes meravelles que amaga. Aquí només podem entreveure els primers plans i tot el que hi ha al darrera ens queda fóra de la imatge.

belen castella 1

belen castella 2

belen castella 3

belen castella 4

Fóra de concurs: Família Mas Fusté

Un pessebre meravellós que no participa al concurs atés que Josep Mas forma part de l’Associació i per tant del jurat. Només el presenta com a mostra. Per explicar-lo m’allargaria massa ja que els detalls, els racons, les figures, les peces fetes manualment, els objectes restaurats… són incontables. El que sí que vaig comptar és la quantitat de ruquets que hi trobem i amb el de la cova me’n van sortir tretze! No podia ser d’altra manera en una casa on la festa de Sant Magí hi té un protagonisme especial i per tant, al pessebre, aquests ruquets també hi tenen el seu lloc d’honor. Aneu-lo a veure i us adonareu com recreant ambients senzills en poden sortir obres d’art molt reexides.

Mas 1

mas 3

mas 4

mas 5

mas 6

mas 8

A continuació trobareu imatges de diferents pessebres que han format part d’aquest Concurs i Mostra de Nadal 2013.

Serafín Gutiérrez

Aquest pessebre és molt peculiar ja que en ell hi trobem cavalcades diferents èpoques. Al fons, hi podeu veure la presó on està tancat Sant Joan, el Baptista. Més endavant observem la fugida a Egipte i fins i tot ens adonem com els Reis estan separats sortint cadascun d’ells del seu castell. En fi tot un seguit de detalls que fan que ens podem entretenir observant-los i descobrint-los.

serafon 1

serafin 1

serafon 2

Abel Sellart

abel sellart 1

Biel Pujol

biel pujol 1

Família Badia Rosich

badia rosich 1

Família Busquets Guardia

familia busqiets guardia 2

Maria Pont

maria posnt

Mireia i Max Puig

mireia i max puig 1

Família Pedrós Aldomà

familia pedros aldoma 1

Família Pedrós Tosal

familia pedros tosal 1

Família Pedrós Vila

familia pedros vila

Residència Güell

residencia guell

Residencia Mare Janer

residencia janer 4

Núria Castellà

Dins de la Categoria Artística va sorprendre aquest pessebre tan original que, com podeu veure, té un caire de revindicació independentista.

nuria castella

Tanco l’edició del Concurs de Pessebres amb aquesta imatge que correspon al repartiment de premis. Ens dóna un missatge fantàstic veient com des dels més grans fins els més petits s’animen en conservar les tradicions de casa nostra tot i fent país. L’any que ve tornem-hi! i que el nombre de participants vagi augmentant.

repartin premis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: