una mica de tot arreu

Concert de Nadal de l’Agrupació Coral de Cervera, any 2013

La presidenta de l’Agrupació Coral, Rosa Ninot, va encetar l’acte tot i fent-ne la presentació. Va explicar que aquest concert fa una il·lusió especial a cadascun dels cantaires i que el trobar-se tots junts i veure la progressió d’aprenentatge des dels més petitons fins als més grans, celebrar plegats les Festes de Nadal i, gaudir del cant i compartir-lo amb tots els assistents és motiu de gran satisfacció.

A continuació va anunciar un esdeveniment especial pel proper any: el grup de grans de la Coral Infantil assistirà a l’estiu, a “EUROPA CANTAT JUNIOR” que tindrà lloc a la ciutat de Bergen a Noruega. Es tracta del Festival més important dintre del món coral, que aplega a cors i corals de tot Europa. La filosofia del Festival és ajuntar esforços per tirar endavant un projecte comú, es a dir, unificar cultures i països a partir del cant coral. Així doncs els joves cantaires treballaran amb els més prestigiosos directors del panorama internacional, aprendran tècniques vocals…i coneixeren tradicions i cultures musicals diverses.

Va tancar la presentació informant que l’import de l’entrada del concert anirà en benefici de la Marató i desitjant a tots un BON NADAL i que tothom gaudeixi amb el concert.

Els més petits de la Coral Infantil ens donen imatges entranyables.

corals 12

corals 14 bona

corals 13

corals 11 bona

Els mitjans de la Coral Infantil, emmig d’aquest magnífic rerafons que és el Paranimf de Cervera.

corals 15 bona

Atents a la persona que els dirigeix canten amb molta concentració.

corals 16 bona

El grup de grans de la Coral Infantil en un moment de la seva actuació.

coral 17 bona

Aquest grupet d’adolescents són els que tindran el privilegi d’assistir a Bergen a l’esdeveniment “EUROPA CANTAT JUNIOR“.

coral 18

Alguns infants que ja han actuat, s’asseuen amb respecte i atenció, al davant de l’escenari per escoltar els altres grups. Fins aquí res a dir.

coral 19

La Coral Lacetània que aplega, dins de les corals el grup de més edat, ens demostra com la millora en la seva interpretació cada dia és més palesa.

corals 3 bona

concert 1

coral 2 bona

La Coral Ginesta de la que hem pogut gaudir al llarg dels anys d’interpretacions magistrals, recordem, entre altres els Concerts al túnel, es prepara per endegar la seva actuació.

corals 5

corals 7

L’any passat vaig fer un escrit a La Veu explicant un fet que pel que es veu passa cada any en aquest concert. I aquest any he vist com s’ha repetit. Tot i que, abans de començar aquesta actuació es va demanar als pares que no deixessin els nens jugant per allí, puc donar fe de que n’hi va haver alguns, com podeu veure en la imatge, que no sols estàven dempeus molestant sinó que saltaven, feien xerinola i donaven puntades de peu a la roba blava que tapa l’escenari fent una fresa que, a part de molestar als espectadors encara ho feien més pel que fa als cantaires.

corals 8 bona

La cloenda va anar a càrrec de tots els grups que, sota la direcció de Xavier Puig, van cantar aplegats davant el Paranimf. Gaudir d’aquest escenari únic és un valor afegit que tenim la gent de Cervera. Cal que valorem aquest privilegi que ens dóna imatges espectaculars. Quan ho veuen gent de fóra vila queden bocabadats amb l’espectacle ja que és magnífic poder realitzar actes amb aquesta obra d’art de fons que forma part del patrimoni de la ciutat de Cervera.

corals 10 bona

Abans de la mitja part vaig fer aquest reportatge per poder mostrar aquestes delicatessen que, tal com va explicar Rosa Ninot en la presentació del concert, havien preparat les mares i els pares del grup que va Bergen. Per tal de recollir diners per aquesta activitat venien els pastissos i pastissets a tothom que en volia. Mireu quin goig feia el taulell!

menjar 1

menjar 2

Semblava elaborat per professionals.

menjar 3

Crec que vaig ser la que vaig menjar la primera ració. Aquest tall de pastís, boníssim, em va demostrar el molt apanyats que són aquests pares i mares fent pastisseria.

menjar 4

Vaig fer quatre visites a aquesta “botigueta” i em va encantar el que vaig provar. No cal dir que ja no vaig sopar!

menjar 5

Amb aquest saber fer cal esperar que no sigui l’última vegada que tinguem l’oportunitat de gaudir amb aquestes bones i ben presentades gormanderies.

menjar 7

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: