una mica de tot arreu

Calendari 2014 de “el Campanar”, bressol d’un projecte

Ja és el tercer any que des de Cafeteria “el Campanar” comptem amb amics que faciliten les seves fotografies perquè tothom en pugui gaudir durant l’àny amb el calendari que s’edita. Tenint en compte que la iniciativa ha anat bé aquests dos anys que es porta fent-la ens disposem a publicitar el que s’ha preparat per 2014.

El primer any les fotos les va fer Ramon Aldomá, l’any passat Ton Pedrós i aquest any, tenint en compte la proposta que va fer Ramon, hem repetit amb aquest excel·lent fotògraf enamorat del Campanar de Cervera.

Aquest dissabte a Cafeteria “el Campanar” va tenir lloc, aprofitant la celebració de la festa de Santa Bàrbara, un acte que va tenir dues parts. En la primera es va presentar aquest calendari i en la segona, tot i fent un tastet de xocolata, vam poder gaudir d’un recital de poemes per part del jove campaner, Ramon Gené, que també n’era l’autor.

Pel que explica Ramon Aldomà per justificar un projecte que ja està tirant endavant, és que va veure per internet una exposició que es va fer a La Coruña amb el nom de  “LA TORRE DE HÉRCULES, MIL FOTOGRAFIES”  i ell va somniar amb aquest títol: “EL CAMPANAR DE CERVERA, MIL I UNA FOTOGRAFIES” i és amb aquest objectiu al cap i al cor amb el que està treballant.

No cal dir que tots els assistents vam quedar sorpresos davant aquest vast projecte,  però no vam dubtar que ell és la persona més adient per tirar-lo endavant. El primer calendari en va ser el bressol i aquest segon la consolidació i, ja pot anar seguint fent aquestes meravelloses fotografies! Tots sabem que el Ramon juga amb una ventatja que li ve donada per la situació del seu habitatge, ja que té el Campanar al davant mateix de casa. En qualsevol moment que veu alguna cosa que pot servir per atrapar una nova prespectiva, pot anar, ràpidament, a agafar la càmera i a disparar.

Com podreu veure les imatges que ha presentat aquest any són ben diferents de les del primer any i també, entre elles, tot i que el protagonista és el mateix, o sigui el Campanar,  cap s’assembla a cap altra.

Enceto el post amb la fotografia de Ramon Gené i aprofito per donar-li les gràcies per la bona estona que ens va fer passar escoltant els seus poemes publicats al llibret que porta per títol: “LES CAMPANES DE SANTA MARIA” i editat en motiu de la restauració de les campanes Trinitat i Onzena, el 2011. Uns poemes senzills i planers, entendors i descriptius de fets, espais, tocs i senys realacionats amb el nostre Campanar.

aldoma 16 bona

Aquí amb Ramon Aldomà, compartint generacions diferents, però amb una mateixa estima pel que fa a tot el que gira al voltant del Campanar de Cervera.

aldoma 14 bona

Ja podeu admirar les imatges que presidiran, al calendari, els dotze mesos de l’any. Algunes corresponen al mes que els hi toca i altres estan desordenades però de totes en podrem gaudir.

L’endemà d’una nevada anirà al mes de gener.

aldoma 1

L’cellet contemplant el Campanar mig emboirat correspon al febrer.

aldoma 7

Un cel especial a l’hora de la sortida del sol.

aldoma 5

Les teulades fan companyia al Campanar

aldoma 20

La lluna descansa una estoneta a l’ereta abans de seguir el seu camí.

aldoma 10

Com tots sabeu al mes de juny a Cervera, que ha estat nomenada Ciutat Gegantera, es celebrarà aquest esdeveniment i Ramon, amb molt encert, ha pensat dedicar la imatge d’aquest mes als Gegants i Geganters.

aldoma 4

Les flors de davant de casa seva donen color al casc vell de Cervera al mes de juliol.

aldoma 6

Aquesta espectacular sortida del sol en els darrers cinc anys només s’ha vist una vegada. Algun altre veí també la va captar i en dóna fe.

aldoma 12

A l’hora del capvespre el sol daura les pedres del Campanar fins el darrer moment abans d’amagar-se.

aldoma 11

Un cel net i blau s’asseu damunt un núvol blanquíssim.

aldoma 9

Comparar-lo amb la Tore de Pisa és un joc visual però el nostre Campanar és molt més sòlid.

aldoma 8

Aquesta imatge que presideix el mes de desembre és tan especial que ningú endevina d’on ha sortit. És l’única que, al calendari, tindrà una explicació del lloc on s’ha fet. Algú ho endevina?. Per saber-ho compreu-lo!

aldoma 2

Si algú té interés en adquirir alguna d’aquestes fotografies es poden facilitar en un tamany de 20×28 al preu de 10 euros cadascuna d’elles. En cas de comprar la colecció completa, les 12 imatges, el preu és de 50 euros. Un regal ben bonic que segur agradarà a qui vagi adreçat.

Pel que fa al calendari sembla que es podrà mantenir el preu dels altres anys: 15 euros la unitat. Per fer les comandes podeu adreçar-vos a Cafeteria “el Campanar” o a aquesta adreça, caldelfinestela@yahoo.es. Els residents fóra vila el podran rebre per correu pagant els ports. És un regal a preu de cost per recordar al llarg de tot l’any. El pot cagar el tió o el poden portar els Reis!

Queda només agrair al Ramon Aldomà aquest regal que vol fer a Cervera i encoratjar-lo perquè tiri endavant el projecte amb unes imatges que faran Història.

aldoma 14 sol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: