una mica de tot arreu

Pessebres i Caputxetes Vermelles

Dissabte passat a l’antiga església de Sant Joan va tenir lloc la presentació del Concurs de pessebres i del Pessebre retallable que es dona a tots els que participen a aquest concurs.

Jo estava fora de Cervera i no vaig poder-hi assistir però, com que penso que val la pena informar d’aquesta activitat des del blog, he demanat fotografies a companys de l’Associació de Pessebristes. Dono les gràcies a Ramon Armengol, Ton Pedrós i Ramon Mª Razquin per haver-me facilitat aquestes imatges amb les quals podreu seguir aquest acte.

Vista general de Sant Joan abans de començar les presentacions.

expo 1

Ramon Armengol i Josep Mas, en nom de l’Associació de Pessebristes inicien els parlaments.

ton 1

Ramon Armengol presenta el cartell del Concurs de pessebres que dissenya, des de que l’Associació va entomar l’organització d’aquest concurs, Xavi Miret.

expo 2

Ara toca presentar el pessebre retallable que cada any s’encarrega a algú vinculat amb el món artístic perquè el dissenyi. Aquest any n’han tingut cura Laura Villarroya i Xavi Gasull a qui veiem explicant-lo en aquesta imatge.

ton 3

Observeu aquest pessebre tan peculiar. Els rostres dels personatges es basen en la superposició de diferents elements del folklore popular cerverí.

expo 3

L’establiment Sol major, situat a la plaça, va col·laborar en aquesta presentació oferint al públic moments de música. Aquí veiem la Mar Aldomà, amb els seus dos fills, en plena interpretació.

ton 2 bona

És bonic veure com aquests infants ja estan iniciats en el món de la música. Recordeu que aquestes vacances Sol major ha organitzat uns Tallers de Nadal els dies 30 i 31 de desembre i el 2 i 3 de gener per nenes i nens de 3 a 12 anys. Atansar la nostra mainada al món de la música només els hi portarà coses positives!

expo 4

Cada any des de l’Associació de Pessebristes s’acostuma a organitzar alguna activitat en aquest espai. El conte de La Caputxeta Vermella és un dels més populars i aquest és el moment en que l‘Alba Vilaró i el Josep Sáez es disposen a presentar l’exposició, de la que han tingut cura del disseny i el muntatge, i que està dedicada a aquest popular conte.

ton 5 bona

Aquesta exposició s’ha pogut fer gràcies a la cessió que ha fet de tot el material Carme Faro, coleccionista d’infinitat d’objectes relacionats amb el conte de La Caputxeta Vermella

ton 7

Cal donar les gràcies a Sol major perquè l’audició d’unes peces musicals sempre donen un plus de nivell, que el públic agraeix.

ton 4 bona

Ells ens presenten La Caputxeta Vermella.

expo 5

Fixeu-vos com, se suposa, que d’aquest estri surt tot el conte que se’ns transmet per mitjà de diferents objectes.

expo 6

A partir de les properes imatges podeu seguir l’argument començant pel títol pintat en un drap de cuina…

expo 7

… i seguint amb un mocador…

expo 8

expo 9

…una samarreta…

expo 10

expo 11

expo 12

expo 13

Els dos joves que han fet el muntatge han aprofitat els diferents elements de suport que han trobat per mostrar els objectes. Aquí l’altar…

expo 17

expo 16

… un prestatge a la paret de pedra…

expo 14

…una vitrina incorporada a la paret…

expo 15

… o una altra posada per protegir els elements exposats.

expo 18

Aneu a visitar aquesta exposició i podreu gaudir amb tots els detalls que aquí són impossibles de posar. Llibres…

expo 20

expo 21

expo 22

A mà dreta de l’altar us trobareu un audiovisual amb la gravació que li van fer a la Carme Faro en motiu d’una entrevista vinculada amb aquest material que ja havia exposat en altres llocs. No us perdeu aquesta exposició i més tenint en compte que hi ha un pessebre espectacular, fet en ferro i amb grans dimensions, que aquí no he mostrat i que sortirà en un altre post.

expo 23

Qui són els personatges més importants? Especialment per gaudir d’aquest espai són els infants. Al mig de la sala els hi hem parat una taula amb tota classe d’elements per fer i desfer un pessebre i hi poden passar l’estona que vulguin. A més com a obsequi se’ls hi regala un retallable que, un cop muntat, els hi queda un cub en el que hi ha el conte de La Caputxeta Vermella. Porteu-los a passar-hi una estona i segur que quedaran contents!

I, com fa aquesta nena, intentaran aprendre a fer pessebres!

expo 24 bona

Horaris de visita:

Dies 14, 15, 21 i 22: d’11 a 14 i de 17 a 20

Dies 24, 25, 26, 28 i 29: de 18 a 20

No hi falteu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: