una mica de tot arreu

Temps de tardor a Cervera

Tot i que ja no falta massa per entrar a l’hivern, aquestes fotografies que estan fetes a principis de  tardor, ara pot ser un bon moment per posar-les abans que no quedin massa fóra d’estació.

Els colors torrats, ocres i grocs són la gama cromàtica predominant en aquesta estació. Sovint sents a dir que és una època de l’any en que molta gent se sent una mica apagada fins i tot tal volta deprimida. No és el meu cas ja que a mi la tardor m’encanta. Passejar per indrets plens de fulles que espeteguen al trepitjar-les, poder gaudir d’una fageda amb l’esclat de colors tardorencs que exhibeix, collir magranes bordes per guardar-les per fer la decoració de Nadal, mentre les mans s’omplen de vermells i grana, caminar pels camps amb aquest aire de pre-hivern que s’endevina, veure com els arbres  es van quedant despullats i gaudir amb les postes de sol que, en aquesta estació, acostumen a ser espectaculars. Tot això i més és el que ens ofereix la tardor!

El poeta que ens va arribar al cor amb la seva tendresa i manera de dir-nos les coses més quotidianes de forma planera, senzilla i especial ens va deixar un poema bellíssim dedicat a la tardor. Amb ell us convido a gaudir amb aquest post.

Cau una fulla daurada, 

                                         rosada,

                                                         d’argent

ballarina de vent.

                                                                         Josep Solsona

tardor 14

tardor 18 bona

…el contrast de colors quan la tardor mostra cels d’estiu…tardor 17

Aquests arbres ja han passat per la perruqueria. Fa molts anys que  a Cervera pels carrers quasi no trepitgem fulles i és perquè, abans de que caiguin, els hi fan una poda solemne. Jo desconec si això és el que cal o no però he sentit que algun entés  es queixa i explica que aquestes xullades són massa pels pobres arbres. No en tinc ni idea!

tardor 13

Fem una caminada, per veure els afores en temps de tardor, des de Sant Pere el Gros fins a la Font de Fillol, però les distraccions són tantes pel camí que costa arribar-hi!

tardor 1

Una vista fantàstica de Cervera que va bé per ensenyar als més petits que la ciutat està dalt d’un turó. Des d’aquí es veu molt bé!

tardor 2

En totes les estacions de l’any la mainada troba recursos de sobres al camp per poder jugar. Una pedra, una closca de caragol, un branquilló… qualsevol cosa desperta la curiositat i encén la imaginació.

tardor 6 bona

Amb decisió cal explorar camins, endinsar-se en els camps i pujar marges…

tardor 3

Però hi ha sorolls que trenquen la tranquilitat dels camps i cal, fent ús de la curiositat, anar a veure que passa.

tardor 4

I el que passa és un tractor aixecant una bona polseguera…

tardor 5

El camí mig encatifat de fulles, ofereix un entretenemint ben distret. En aquestes dues imatges pretenc donar relleu a aquest gran arbre. Aquí només espia…

tardor 9

I aquí agafa més protagonisme.

tardor 7

La sortida ja s’ha acabat. Som a la Font de Fillol que es veu molt bonica i que ens ofereix un bon glop d’aigua per apaivagar la sed.

tardor 10

Aquí podeu veure aquest petit detall que va posar algú amb un aire protector envers aquesta font. La volia aixoplugar, si més no una mica, perquè l’aigua no li toqués de ple.

tardor 11

Ara estem a l’altra banda de Cervera. Hem vist aquesta imatge en temps de primavera ben acompanyada amb el color de les flors. En els dies tardorals, el color apagat de la vegetació queda una mica esvanit, deixant el protagonisme a la part antiga de la ciutat.

tardor 16

tardor 20

Tal com he dit abans les postes de sol en temps de tardor són espectaculars. En el mateix carrer Granyena, una bona estona més tard, s’han pogut captar aquestes fotografies que donen fe del que he dit abans.

tardor sol 1

Sembla que aquestes postes de sol recullin de manera precisa i preciosa els colors dels fruits de la tardor i els escampin per aquests cels de ponent.

tardor sol 2 bona

Les tonalitats ataronjades dels caquis, els grogosos encesos dels moniatos, el vermellós i el grana de les magranes… tots s’escapen d’un bodegó de fruites tardorenques per tenyir amb els seus colors aquestes postes de sol de tardor…

tardor sol 3

…que són un autèntic regal per la vista!

avui 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: