una mica de tot arreu

Els Comdals amb Marc Márquez (3)

Aquest diumenge a Els Comdals s’ha viscut la darrera trobada multitudinària, tot esperant poder celebrar la victòria, dels seguidors de Marc Márquez. No ha pogut ser i, la propera convocatòria ja no serà en aquest espai sinó al mateix circuit. Aquestes estades a Els Comdals han servit perquè moltes i molts poguessin descobrir aquest meravellós complexe amb totes les possibilitats que ofereix.

Tenint en compte l’èxit que van tenir els dos posts que vaig dedicar a aquest espai ara vaig a completar-los amb dos més. Com que aquests darrers dies han estat acabant de posar al dia la decoració podreu veure el magnífic resultat final.

Pels que no hi heu estat, d’aquesta grandíssima sala, aquí només se’n veu la meitat, és el lloc on hi havia la pantalla per tal de veure el Marc. Ahir quan encara no havien tret totes les cadires l’Elissa ja començava a preparar la decoració per les festes de Nadal. Com sempre, amb el seu gust impecable, i fent servir elements senzills i quotidians que ella transforma, donant-los-hi una nova funció. Les garlandes de llums omplien de cal·lidesa aquest espai que llueix un embigat espectacular.

marc 1

Aquesta gran sala guarda preciosos carruatges, encara arraconats per deixar espai, però que, normalment, estan al bell mig del recinte, per poder-los admirar des de totes les perspectives.

marc 2 bona

marc 3  bona

Ja tornem a estar a la sala dels banquets i celebracions. Aquesta calaixera, que ja havíem vist, ara es mostra acompanyada de dues llums amb peu de forja, embellides amb el mateix tipus de pantalla, feta manualment, tal com vaig explicar en un altre post.

marc 4 bona

Quina delicadesa, quina elegància i quin resultat tan aconseguit fet amb uns materials tan humils: un reixat de galliner i uns retalls de roba.

lllum 1 bona

Espiant per sota d’una de les làmpades grans podem observar els secrets de la seva elaboració.

marc 6 bona

El parament en color blanc és el que fan servir pels banquets de noces.

marc 5

ESPECTACULAR el resultat final d’aquest saló-tocador habilitat al costat de la sala de banquets. En farem un recorregut per no perdre detall.

marc 14

Aquí el blanc es barreja amb un verd molt suau, tal com podem veure en aquest parell de llums, que trobem entrant a mà dreta. Fetes amb el mateix sistema de les altres queden molt personalitzades amb aquest conjunt de cintes que hi pengen.

llum 2

El tocador és la peça protagonista d’aquesta estança.

marc 11

Al seu damunt també hi trobem aquests aplics treballats amb verd i blanc, donant encara més relleu als llaços, que en són la base.

marc 10

Una taula de maquillatge permet a totes les que hi passen fer-se un retoc a la cara, al pentinat o al vestit. Aquest gran mirall és perfecte!

marc 9

Un altre racó on veiem com s’han combinat aquests dos colors que lliguen tan bé amb la pedra. L’espai funciona alhora com a saló. Aquesta còmoda butaca anirà bé per descansar i treure’s les sabates, si cal

marc 7 bona

Detall d’un racó posat amb gust en el que destaca la petita calaixereta.

marc 15

Acabem de donar el tomb a aquest saló-tocador. No cal dir que, al natural és molt més agraït de veure, però espero que amb aquestes fotografies pogueu gaudir del saber fer d’Elissa Sagarra que, tot i que no és decoradora professional, sí que ho és de fet.

marc 12

Passem a veure uns quants detalls de la quantitat incalculable que n’arriba a tenir aquesta casa. A la capella hi trobem uns rams lligats al bancs. Fets amb roba de llençols vells, tul i una flor, tenen un encant especial en una manera de decorar els bancs diferent a com els tenim acostumats a veure.

marc 17

Detall d’una finestra amb vidres de colors.

marc 31

Detalls: la pica de pedra que hi ha a l’entrada de la capella destinada a l’aigua beneida. Una composició, de les moltes que hi ha presentades a la paret de l’escala, de rajoles de ceràmica antiga.

marc 32

Aquesta zona correspon a la part més antiga de la casa. Tenint en compte que els monjos de Montserrat hi van fer una llarga estada, podem veure’n el record en el detall d’aquesta clau de volta.

marc 33

El post de demà estarà dedicat als jardins. Els podreu veure decorats per la celebració d’una boda. També hi haurà un resum, molt interessant, de la història de Els Comdals.

2 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: