una mica de tot arreu

Els Comdals amb Marc Márquez (1)

Poc em podia imaginar el dia que em van convidar, aquest estiu, a la festa d’inauguració de Els Comdals que em trobaria amb una quantitat d’edificacions extraordinàries rodejades d’un gran jardí, molt ben cuidat, i amb uns interiors magnífics. Un lloc especial preparat per organitar celebracions de tota classe, úniques i personalitzades.

Avui farem el recorregut, molt reduit, ja que per donar fe de tot el que hi ha, caldria que algun professional en fotografia d’interiors s’hi posés i, fent servir moltes imatges, podria donar-nos una idea de la quantitat de racons, detalls, embelliments, coses especials… que formen el conjunt de Els Comdals.

Comencem el nostre recorregut. Al fons, a mà dreta, podeu veure la porta d’entrada.

ara 1

Vistes parcials de la casa d’estil gòtic que va ser construida entre els anys 1300 i 1700.

ara 2

ara 3

Les flors embelleixen molts racons. Aquí les trobem a l’entrada de la casa.

condals 17

Pujant un tram d’escales ens trobem amb la capella que està, com tots els altres espais, impecable.

condals 9

Un tram més d’escales i arribem a la primera planta. El vast menjador fa de distribuidor per accedir a diferents espais, principalment a la zona de nit, on s’hi troben tres suits i tres habitacions dobles.

condals 15

Una altra porta dóna accés a la biblioteca i a la zona de la cuina.

condals 16

Els detalls, impossible comptar-los, tenen l’encant de les coses amb història.

condals 8

Un dels quadres, a la sala del piano, em va cridar l’atenció per la serenor de l’expressió d’aquesta jove, que transmet la sensació de calma que es respira en aquesta finca, tant a l’interior de l’edifici com a fora.

ara 7

La biblioteca que es fa servir com sala d’estar és l’espai on habitualment passa més estona la família durant les seves estades a Els Comdals.

condals 6

condals 7

Un racó de l’amplíssima cuina.

ara 4

A la que s’hi accedeix des de la biblioteca. Observeu a mà esquerra una calaixera catalana. Un moble molt valorat del segle XVII.

ara 5

A l’hora que el sol baixa, la pedra de la part posterior de l’edifici es vesteix amb un to daurat. La terrassa, des de la que es veu bona part del jardí, dóna a ponent.

condals 10

Farem una parada en aquest mural ceràmic, on hi ha representada la Mare de Déu de Montserrat, per parlar una mica d’història. Part de la casa va ser construida sota el domini del Monestir de Montserrat. Els Comdals es van convertir en el graner de Montserrat que proveÏa al Monestir d’aliments i, la part de l’edifici corresponent al casal gòtic, es va edificar com a residència ocasional del pare Abat.

Per tant hi havia un molí. Les grandioses pedres que en formaven part estan posades al jardí on es poden admirar. Des d’aquest jardí es veuen la renglera de finestres que corresponien a les habitacions dels monjos.

condals 5

Com que estàvem d’inauguració ens situem a l’espai on va tenir lloc el sopar. Un ampli pati que comunica amb les sales de recepcions. Puc donar fe que el servei de cuina i càtering que disposa Els Comdals és del tot recomanable pels millors paladars.

L’espectacle de llum, que es projectava damunt aquesta gran paret de pedra, i so va ser realment un fi de festa excepcional.

condals 12

I la darrera sorpresa va estar, al sortir a la gran esplanada, trobar-me amb tota la façana de la casa il·lumimada amb un encert extraordinari. Les fotografies no compleixen!

ara 8

No us perdeu el post de demà perquè aquest diumenge passat, a Els Comdals s’hi van aplegar unes 300 persones per veure el Marc Márquez. El proper post tindrà dos alicients. Veure totes les imatges que falten i que són especials, d’aquest indret, i donar-vos una sorpresa possiblilitant que ho pogueu anar a visitar personalment

condals 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: