una mica de tot arreu

Els Comdals amb Marc Márquez (2)

Tots els que heu vist el post d’ahir heu pogut admirar tota una part de la casa de Els Comdals així com també assabentar-vos una mica dels seus orígens.

Les fotografies que veureu ara estan fetes diumenge passat, en una jornada de portes obertes, ja aquest edifici rebia a tothom en motiu de la concentració de seguidors del Marc Márquez. Els seus fans es van trobar amb aquest cartell de benvinguda. Dins una sala molt espaiosa, unes 300 persones es van aplegar davant una enorme pantalla, veient les imatges de la cursa.

condals 27

Aquesta sala, amb un sostre perfectament restaurat feia molt goig. Ambientada amb banderoles de l'”official club”, va quedar plena de gom a gom pels seguidors de Marc que, emocionats, veien com es desenvolupava la cursa. A l’exterior, els responsables de Bona Teca, atenien als nombrosos clients oferint un servei d’esmorzars i begudes.

condals 26

Tothom podia passar a l’interior de la casa per tal de fer-hi una visita. Així com també gaudir de tots els espais exteriors encapçalats pel magnífic jardí.

Espectaculars peces de pedra, rescatades de l’oblit, es podien admirar tot i embellint places, racons o indrets del jardí. Va ser una sorpresa veure la incorporació d’aquests detalls decoratius: tuls, espelmes…que el dia de la inauguració encara no hi eren. Aquests tocs posats amb gust, ajudaven a sofisticar uns estris i uns racons que quedaven eteris. Envoltats de núvols de tul i altres elements decoratius, el resultat estètic donava peu a pensar que darrera d’aquest saber fer hi havia una bona mà

condals 13 bona

La mà que ha tingut cura de posar màgia en aquests racons, destinats a agradar a les persones que els utilitzaran en cas de noces, convencions… és la de l’Elissa Sagarra,       propietària i ànima de Els Comdals, que, juntament amb tota la família, ha fet possible el reeximent d’aquesta finca. Ella ja ens va fer adonar com sabia valorar aquest espai el dia que el van presentar. Fou la que, en nom dels seus, va dirigir, amb molt encert, tots els parlaments.

condals 18

La imatge anterior i aquesta formen part del saló-tocador. Ella ha sabut reconvertir-lo, jugant amb la llum, els teixits i altres elements decoratius, tot i deixant-lo ple de màgia.

condals 19

Un glop intens de llum ens desdibuixa els contorns d’aquesta composició. Un moble vestit de núvia amb la incorporació d’un sorprenent element decoratiu, un reixat de galliner  que fa de suport a unes flors. De seguida sabrem el protagonisme que tindrà aquest senzill material en aquest espai.

calaixeraz

En aquesta part de la casa destinada a celebracions trobarem molts detalls en els que el bon gust de l’Elissa hi és present però jo penso que la, “joia de la corona”, són aquestes lampades que s’escampen per tota la sala, com núvols blancs plens de claror.

condals 20

condals 21

Com s’ha arribat a aconseguir aquest disseny que sembla de firma?. Tinc el permís de l’Elissa per explicar-ho ja que les ha fet amb les seves mans. Per aconseguir la base que dóna la forma, ha utilitzat reixat de galliner. Un cop muntat ha retallat moltes peces rectangulars de roba i les ha anat lligant amb enginy al reixat i aquest és el resultat!

condals 22

Aquesta zona per la que s’accedeix als banys l’ha decorat a l’estil anglès. Cretones i teles ratllades donen el contrapunt a uns mobles de fusta noble que fan costat a una agosarada combinació: una catifa marroquí, emmarcada, que s’integra perfectament en aquest ambient.

condals 23

condals 24

Imatge d’una part del jardí. Al fons i, tocant a la piscina, hi ha la majoria de peces de pedra que formaven part de l’antic molí gestionat per monjos del Monestir de Montserrat.

condals 25

Avui he parlat amb el Joan Dalmases, el fill de l’Elissa, i m’ha confirmat que aquest diumenge Els Comdals tornen a obrir les seves portes per acollir els seguidors del Marc Márquez i que totes les persones que hi vulguin assistir hi estan convidades. Podran visitar la casa i totes les instalacions, ja que tornarà a ser una jornada de portes obertes. Aquests díes estan acabant de preparar-ho tot perquè unes noces, vinculades a gent de Cervera i, que es celebraran ben aviat, siguin un èxit. Animeu-vos doncs a fer-hi una visita ja que veure-ho al natural no es pot comparar en com jo, modestament, us ho ensenyat.

4 comments

    • Gràcies però el plaer és meu de poder ensenyar un complexe d’aquest nivell a tots el seguidors. Val a dir que els dos posts dedicats a Els Comdals han tingut moltíssimes visites. He retocat el nom que havia posat, Alicia per Elissa, incloent-hi tota la família en el projecte.
      Carme Bonet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: