una mica de tot arreu

Concert a Cervera i concert a Barcelona

No acostumo mai a baixar posts els dissabtes i els diumenges però avui faig una excepció. Per dos motius: celebrar l’èxit del concert de Barcelona i alegrar-me amb els que n’han pogut gaudir i, celebrar el concert de Cervera, del que sí que he pogut gaudir. Aquest blog el vaig endegar el 17 de febrer i fins ara mateix ha rebut 7200 visites. Avui estreno un nou format, ja que amb l’anterior tenia problemes amb quasi 90 posts editats que, al estar seqüenciats tots junts, hi havia cada vegada més dificultats per baixar-los. Espero que, aquest nou format que es presenta amb la primera fotografia del post i que, al clicar-la, apareix el títol, sigui ben fàcil de veure per tothom. La data d’aquesta estrena, vinculada amb aquests dos esdeveniments musicals, marcarà l’inici d’aquest nou disseny que espero us agradi.

GOSPEL  &   BERNSTEIN

Xavier Puig, director de la Coral Ginesta de Cervera i del Cor de Cambra de l’Auditori de Lleida, presenta el concert.

tunel 4

S’inicia el concert amb Gospel, expressió musical de la comunitat negra ja nascuda a Amèrica.

tunel 7

Aquest Arc de Sant Martí, que ens fa gaudir visualment amb colors que van canviant, ens acompanyarà durant tot el concert, donant un reflexe màgic a l’escenari.

tunel 20

Música, llum i moviment. Els incontables moviments que Xavier Puig realitza expressivament mentre dirigeix, és un altre atractiu important a afegir. Parla amb el cos, establint una intensa comunicació amb els cantaires.

tunel 5 la bona

Aquesta fotografia és la darrera que documenta la primera part del concert. Una de les cançons interpretades, Let my people go! és universalment coneguda com un clam a la llibertat per a tots els pobles.

tunel 7

La segona part dedicada a Leonard Bernstein amb els seus Chichester Psalms, que han cantat amb hebreu, i acompanyats de diferents instruments musicals ha estat espectacular, emotiva, sorprenent, dinàmica i magnífica.

tunel 21

El nen solista, Lluís Travesset, en el paper del bon pastor ha captivat al públic.

tunel nen i noia bona

Instruments de percusió que, en aquesta imatge, prenen el protagonisme als cantaires i que han fet possible, amb el seu so, gaudir d’uns moments especials.

tunel 12 instrument

La seva veu ha omplert aquest espai on la sonoritat s’endevina magnífica.

tunel 22

Xavier Puig, dempeus davant els músics i cantaires, ha dirigit magistralment, com és habitual en ell, aquest magnífic concert.

tunel 23

Observeu el detall de la posició dels seus dits: tot un simbolisme amb que transmet alguna ordre aliena als que desconeixem aquest llenguatge.

tunel 24

El públic ha aplaudit intensament demanant una repetició i una altra, amb les que s’ha acabat aquest concert en que han deixat, una vegada més, tots plegats, el llistó molt alt.

tunel 25

Fent costat a l’estelada gegantina que hem pogut veure al camp del Barça, una de més petita però, simbòlicament igual d’important, s’ha destacat emmig dels vestits foscos dels participants.

senyera al tunel

El contrast entre aquest preadolescent de veu màgica i la solidesa de l’adult, que sap treure màgia d’altres veus, ha resultat una combinació perfecta per cantar els salms d’aquesta obra d’esperit religiós barrejada amb tocs de musical de Broadway.

tunel 2

Per acabar esmento el nom dels músics que han intervingut . A l’arpa, Carme Ubach, a la percussió Marc Cabero i a l’orgue, Jordi Castellà.

tunel nen cantant amb orquestra

Xavier Puig saluda al nombrosíssim públic que ha assistit al concert. Amb aquesta fotografia tanco aquest post dedicat al  5è Concert sota l’Autovia. Segur que el de l’any vinent tornarà a ser magnífic!

tunel 3 bona bona

Cal felicitar a totes les persones que han tingut cura de l’organització perquè tot ha resultat fàcil, còmode, atractiu i molt ben planificat.

TÍTOL del proper POST.- nº 90   13ena Edició Cursa Ciutat de Cervera (1)

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: