una mica de tot arreu

Seguici de Corpus, 2013.- 2

Jo, l’Àliga de Cervera, prenc la paraula i passo a explicar totes les coses noves i sorprenents que vaig viure, a la plaça Major de la ciutat, en la meva primera Festa de Corpus.

Amb els ulls esbatanats vaig veure una colla de gent saltant, que els van anunciar com Diables Carranquers. Feien tot de giragonses per la plaça tirant foc per tot arreu. De moment, em vaig espantar una mica, després ja em va agradar i fins i tot m’ho vaig passar molt bé mirant-los.

cor 1

Feien una mica de fum, que em molestava, però al final ja m’hi vaig acostumar. És maco això d’aquestes espurnes i jo, estava tranquila, perquè quedava una mica apartada i semblava que no em podien cremar.

cor 3

Un veu de fons anunciava les entitats que anàven sortint i aquest jovent tan eixerit amb la samarreta taronja es veu que es diuen Bombollers.

cor 4

I aquests que ballaven una dansa que es diu sardana, feien molt goig. Les noies, amb aquestes faldilles blanques, semblaven flors que es movien al ritme de la música. Em va agradar molt com van ballar.

cor 5

Estic parant l’orella perquè sento que diuen que el dia de Corpus de 1948 van néixer, vull dir, van ser presentats els dos gegants: l’Almodis i el Guillem, junt amb els vavallets iels caps-grossos. Caram! Això vol dir que avui estem d’aniversari…

cor 6

Aquí els podeu veure en una fotografia feta el dia de Corpus de 1948.

pro 60

Me’ls miro i els veig molt eixerits. Ningú diria que tenen seixanta-cinc anys, l’edat de la jubilació…

cor 7

Comencen el ball acompanyats de l’Estudiant i l’Hostalera…

cor 8

… i jo segueixo pensant que, amb aquestes galtes com dues pomes, no em puc avenir que l’Almodis tingui 65 anys…

cor 9

Ells dos s’estan mirant, possiblement, recordant tot el que han passat plegats…

cor 10

Ai Déu meu! Què hi veig al mig de la plaça? Aquest Carranco em fa una mica de por…

aliga carranco

No sé pas com em mira… I ara s’està posant vermell com si s’encengués!

cor 12

Ai mare meva! Ja sabia que aquest no era com jo! Com em podia pensar que li sortiria foc per tot arreu? M’ha donat un bon ensurt!

carranco foc

Pel que es veu ara em toca a mi. Ai quina vergonya tanta gent mirant! Clar que després del bé que vaig ballar aquell dia que em van portar a l’església que hi ha aquí al costat, no cal que em preocupi.

cor 15

Oh què divertit que és donar tombs per aquesta plaça i, sobretot, veient com la gent em mira amb cara d’estimar-me. Estic molt bé en aquesta ciutat!

cor 16

M’ENCANTA ser L’ÀLIGA de CERVERA!

alig BONA BALLA

I ara que veig el que tenia al darrera penso que aquest Campanar és magnífic i que jo hi visc molt a prop. M’agrada molt aquest animaló que sembla que vulgui aixecar el vol…

cor 20

Ja sé que és diu cèrvol i que està a l’escut de la ciutat.

cor 21

I com a cloenda d’aquesta festassa la Banda de Cervera, que feia molt goig davant una Paeria endiumenjada, va interpretar un concert.

cor 19 banda

Vull acabar el primer Corpus de la meva vida saludant al Daniel. Tota l’estona el vaig veure damunt el cavall i feia molt goig amb aquests vestits de festa. Sé que potser ens veurem sovint, ja que ell treballa just on jo tinc el meu habitatge. Daniel: a veure si em vens a veure algun dia. També convido els dos acompanyants que anàven amb tu… i atots els nens i nenes i altra gent de la ciutat i de fóra vila. Si em voleu saludar em trobareu dins l’edifici de la Paeria. Des de darrera el vidre us veig a totes i tots i també em podeu veure a mi. Us espero!

cor 22

TÍTOL del proper POST.-nº 80    II Vitrallada Memorial Toni Nadal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: