una mica de tot arreu

Seguici de Corpus, 2013.- 1

I a la tarda el Seguici. Que caldrà mirar-lo des dels ulls de l’Àliga de Cervera ja que aquesta ha estat la seva primera Festa de Corpus. Tot i que anant amunt i avall, ella habitualment està en una dependència de la Paeria,  ja havia passat pels llocs que passarà avui, però ho farà amb una nova prespectiva: la d’estar acompanyada i la de la seva presentació al poble en una data, que sap que és molt important, que és el Corpus.

La tradició marca que el Seguici de Corpus formi part de la Processó. Si aneu a Barcelona us trobareu un Seguici impressionant, que va al davant de la Processó, i que conserva la tradició sense fer canvis. Aquí a Cervera la cosa va d’una altra manera. Jo sospito que a una ciutat veïna, que també tenen molt interés per recuperar tradicions, respectaran l’ordre com fan a Barcelona. Ja ho veurem amb el temps… ja que aquest any ja lluïen catifes…

Seguici de Corpus

Solemne sortida del Seguici des de les portes de la Universitat.

seguici sortir uni

Ja surt! Fa cara de sorpresa i també d’alegria. El pom al pic i la sensació de viure una nova experiència. Una més de les moltes que ha tingut aquest any.

seguici 1 àliga

Una bella imatge amb aquests vestits tan polits i el cavall, de moment, mansament dominat.

seguici tres la bona

Mira cap amunt tot observant edificis amb aires d’altres temps…

seguici 4

Sorpresa davant aquell carrer que ara, s’adona com mai, de la llargada que té. I pensa que el terra fa molt goig amb tants dibuixos plens de color. I mira per on que els estic xafant!

seguici 5

Carai quina casa més maca que veu!. No sap encara que és una de les més importants del carrer Major, tant per l’estètica de la seva façana com pel contingut del seu interior: objectes bells i, especialment, una quantitat impressionant de material relacionat amb qualsevol tema de la ciutat.

seguici ramon la bona

Amb l’ala estesa s’adona que el carrer s’estreny i que està a punt de passar per un lloc entranyable: l’antiga església de Joan de Jerusalem o Degollat, avui reconvertida en espai multiusos.

seguici 6

Què maco és aquest carrer! i pensa, perquè ja hi ha passat altres vegades més aviat de pressa i corrent, que trobarà una plaça que fa molt goig…

seguici 7 bona

Ja hi és! L’han posat d’esquena al Campanar, tan maco, perquè pugui veure bé tot el que faran, ja que avui ella és la convidada d’honor!

seguici 8

Fa una llambregada als edificis que té a la seva dreta…

seguici 9 bona

… i s’adona que, des de davant d’una font, se l’està mirant aquell de color verd que li va fer tanta companyia, junt amb molts altres, mentre va estar al Paranimf de la Universitat. Li diuen un nom molt estrany a aquest “bitxo”: lo Carranco Bilandó.

seguici 10 bona

I ara mira al costat dret i caram! qui són aquests tant alts que, dempeus, també fan cara de festa?

seguici 11 bona

Un cop ha revisat tot el que havia de veure ja es relaxa i, mentre espera que comenci el que ha de començar, fa una mirada de cua d’ull per veure si els seus “boys”, aquests que van de color taronja i tenen cura d’ella, encara estan al seu costat…

seguici darrera  bona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: