una mica de tot arreu

Detalls de la Fira de Sant Isidre

fira

La Fira de Sant Isidre d’aquest any ha estat marcada d’una manera implacable per la pluja. Calia aprofitar els moments, molt pocs, en que sortia el sol per recordar que l’havíem vist altres anys donant color a tot. Aquestes imatges fetes dissabte al matí ens fan adonar com amb el sol tot es veu diferent!

fira rellotge

L’Àliga mira cap avall, des de dalt de la torre, pensant qui són aquests atrevits que sembla que vulguin apropar-se-li.

Són els Margeners  que ens ofereixen una imatge a la que se li pot posar el nom de: Cultura en pedra i pell.

ma 3

Aquí no trobareu grans prespectives de la Fira sinó petits detalls que, sumats, donen encant a tot el que hem pogut veure aquests díes.

El pa, gran protagonista. M’agrada el que hi diu en aquesta bossa que acompanya aquest ufanós pa de pagès.

pa de pa

I la coca de recapte, tan tradicional a casa nostra…

coca

M’agrada trobar-me amb entitats de Cervera que giren al voltant de la cultura tradicional.

Aquest Sant Magí, fet artesanalment per la Nati Gutiérrez, donava un toc naif en aquest racó. La Nati és molt bona fent manualitats tal com queda demostrat en els detalls i acabats d’aquest treball.

nati

I el ruquet tampoc hi podia faltar! Un tast de la festa que omplirà, una vegada mes, els carrers i places de Cervera el proper agost.

ruc

Els Geganters, ben representats per l’Hostalera, que treu pit davant la corona. Què s’han cregut aquests Borbons jugant al joc dels elefants!

corona

Entrem a l’espai dels Carranquers i de passo al món del disseny gràfic: quatre diables són les barres que acompanyen l’estrella fent, tots plegats, el dibuix de l’estelada. Una samarreta fantàstica i atenció amb els colors, groc i vermell. Segur que és cosa del Xavi Miret que sempre l’encerta de ple…

disseny

… tal com podeu veure en els cartells que ha dissenyat aquest any pel Ball Parlat. Ha posat a la boca dels polítics fragments que diuen els personatges del Ball Parlat, posant-li a cadascun d’ells la frase que creu que li escau.  Genial!!!

Ja els veureu aquests dies repartits per Cervera.

jaume

Una imatge que recorda els Sardanistes. Aquestes impecables espardenyes estan preparades per ballar “la dansa més bella de totes les que es fan i es desfan”

sardanistes

I el Seny Major que promou la compra de “carretilles” pel Dijous Gras. Aquí n’hi ha una que l’he encès, posant-li un toc intens als vermells, pel simbolisme del foc que representa.

carretilla

Passo a visitar els pobles convidats.

Qui m’ha de rebre si vaig a Torrefeta i Florejacs? Doncs. la Dama de les Flors!! Amb la seva curiosa fesomia i uns ulls que recorden aquelles imatges picassianes…

geganta

I a Sant Guim la cosa va d’ous. Genials aquests dos pollets. Un d’ells fins i tot porta “piercings” al llavi. Què punk!

pollets

I parlant d’ous sembla que … el tamany sí que importa!

ous

M’ha encantat  la retolació d’aquestes ampolles. I el toc de casa amb la senyera les acaba de fer especials.

licor

La gent de l’Espígol, com sempre, amb idees atrevides i innovadores. Els dibuixos, fets pels alumnes, estampats a una samarreta. Mireu amb detall el ruquet i veureu quina combinació de colors més ben aconseguida.

ruc e

La Bea de Les Voltes ha presentat aquest drac que dedico als “infants” …

drac

I al Tallermòbil MIQUEL he trobat un vehicle que dedico “als més  grans”  Amb aquests globus de colors sembla dir-nos: et sentiràs com si volessis portant aquest estri!

miquel

Crec que l’acte que va aplegar més gent de la Fira va ser la Desfilada a la llum de les espelmes que va tenir lloc al carrer Combat  En aquesta fotografia es veu com la gent comença a posicionar-se per agafar lloc.

combat

Les joves i eixerides models que van passar la roba de la MENTA.

models

Erika Bondia i el seu grup van ballar dansa oriental oferint un vistós espectacle.

erika

Però la desfilada va acabar precipitadament amb un inoportú aiguat que tot i que va durar poc no va evitar el “campi qui pugui”.

L’únic que es va salvar, va ser el racó decoratiu muntat a la porta de Cafeteria “el Campanar” que, seguint el ritme de la metereologia, es va preparar amb un tapete plastificat i flors naturals, que van agrair la remullada.

Tothom que passava podia anar recollint  els “punts de llibre” que es regalaven i, al vespre ja no en quedava ni un, per tant el xàfec, tampoc els va enxampar!

campanar

TÍTOL del proper POST.- nº 64.-   Una mica més de Fira al detall

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: