una mica de tot arreu

Roba estesa

Això de roba estesa pot tenir deferents connotacions. Recordo que quan persones adultes parlàven d’algun tema no adequat pels infants, en veure que se n’apropava algun, deien: Compte! Que hi ha roba estesa… Aquestes expressions són peculiars i, cada llengua, té les seves pròpies. És potser la part més difícil d’assimilar quan algú aprén un idioma nou.

Avui en aquest post veureu com també la roba al vent es pot estendre de diferentes maneres.

En principi, es posa a l’exterior, perquè el sol i el vent l’assequi. Aquesta vessant de roba estesa als balcons ha donat per fer col·leccions de fotografies!

Fins i tot hi ha barris d’algunes ciutats on aquests bodegons de roba de colors voleiant als balcons s’associen de seguida amb aquests indrets. Quan recordem els carrers vells de Nàpols els imaginem de seguida amb el conjunt de peces de roba que, com banderes onejant, omplen de vida aquests espais tan populars. Com alguna zona de la part vella de Barcelona, els barris, que s’enfilen cap amunt, a Lisboa…

La passejada d’avui la farem per dos llocs ben diferents: la ciutat de Cervera i la capital de Polònia, Varsòvia.

A Cervera la roba l’han estès de la manera tradicional. A Varsòvia, on també hi deu haver barris en els que hi trobariem aquesta estesa tradicional, em vaig adonar que, l’efecte de roba de colors voleiant al vent, també es pot trobar tot i portant-la posada les mateixes persones, a uns quants metres d’alçada

Aquesta estètica en la que contrastava el vidre i el disseny de l’edifici amb la roba que portaven els treballdors, em va fer recordar la roba estesa, això sí, en una imatge com d’art contemporani.

anorak

roba estesa

roba estesa 2 bona

roba estesa 5

roba estesa 7

roba estesa 3 bona

roba estesa 4

roba estesa 8 bona

Aquesta roba estesa té com a fons una imatge on el gòtic és el protagonista.

roba estesa 8 a

En aquesta altra, pur contrast amb l’anterior, el disseny de l’edifici és contemporani, però els homes que s’hi veuen recorden com una estesa de roba que, plena de color i de moviment, s’exposa al sol i al vent donant unes imatges d’una estètica sorprenent. M’hi vaig passar molta estona mirant amunt perquè vaig quedar ben seduïda amb aquest espectacle visual.

rascacel 1

rascacel 2

rascacel 3

TÍTOL del proper POST.- nº 59.-    Posa l’estelada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: