una mica de tot arreu

Passeu, passeu. Casa nostra és casa vostra. 1

Situat al Barri Gòtic i al costat del Liceu, l’Hotel Espanya es va inaugurar el 1859 i va ser reformat, més endavant, per l’arquitecte moderniste Lluís Domènech i Montaner.

És una joia del Modernisme de Barcelona . L’any 2010 va ser rehabilitat totalment i va quedar convertit en un espai espectacular. Abans d’aquesta data hi havia anat algunes vegades a menjar i ja gaudia dels espais bellíssims d’aquest edifici. Quan el vaig veure després de la reforma em vaig quedar bocabadada. Hi fan visites guiades, que són molt interessants, tant per tot el que pots veure com per les explicacions que donen.

Anar-hi a dinar, hi ha un menú bastant assequible durant la setmana, és una bona experencia ja que pots gaudir de l’espectacular menjador que disposa aquest excepcional hotel.

Les fotografies d’avui corresponen al vestíbul, els serveis de la planta baixa i a un parell de zones per fer tertúlia: una al costat de la recepció i l’altra a l’espai on arrenca l’espectacular escala de l’edifici.

Comencem la visita. Abans el nom era Fonda Espanya.

ho 1

Entrada a l’Hotel. Observeu la placa que hi ha al terra que en un altre post explicaré el que representa tenir-la.

ho 2

Ornamentació a la zona de la recepció.

ho 5

Detall del sostre i porta d’accés al menjador.

ho 4

A la franja de marbre que envolta una part de la recepció hi ha gravats missatges adreçats als hostes.

ho 6

A la banda del taulell de recepció els missatges són de benvinguda i a la zona que dóna a la porta són de comiat.

ho 9

Els lleons que embelleixen la colummna deixen veure la zona on arrenca la magnífica escala.

ho 7

Els serveis de la planta baixa tenen un disseny espectacular. Aquí veiem aquest rentamans de marbre blanc que està just a l’entrada.

ho 13

Detall de l’aixeta.

aixeta

Vist des de fóra. Ens permet admirar la bellesa de les portes de vidre amb esgrafiats i agafadors daurats.

ho 21

Tocant a la recepció i sota un celobert, trobem aquest espai de tertúlia amb uns seients originals entapissats amb velluts de tons diferents.

ho 16

Espai des del que surt l’escala i que es comunica visualment amb el bar per mitjà d’aquestes vidrieres, estrategicament il·luminades, amb tons vius.

h0 17

No us perdeu detall perquè en aquest Hotel Espanya els nombrosos detalls ajuden a donar personalitat i bellesa a tot el conjunt.

ho 19

Antic moble de l’hotel que servia per establir les trucades telefòniques.

ho 18

L’ull d’escala.

ho 20

Aquesta  gran sala funciona com una enorme “peixera” dita així per la seva decoració amb escenes dels fons marins. Els llums es van dissenyar recordant els periscopis dels submarins. La part de dalt és de vidre transparent i, al mirar cap a baix, dóna aquesta sensació de “peixera”.  Tot això i més ho trobareu al proper post ja que aquests espais val la pena admirar-los bé i, si no s’hi pot anar, veient força imatges i llegint les explicacions també és una bona manera de seguir-los.

peixera

TÍTOL del proper POST.- nº 55.- Passeu, passeu. Casa nostra és casa vostra. 2

2 comments

  1. Carmen,m´agraden molt els teus reportatges.El de l´hotel España és molt complert i amb unes fotos molt maques i unes estupendes explicacions.Em fas descobrir indrets que,tot vivint a Barcelona,desconexía.Una abraçada

    • Gràcies Eulàlia. Et recomano que el vagis a veure i que hi truquis per lo de les visites guiades. Jo m’hi vaig trobar amb un grup que la feia i m’hi vaig afegir. No tinc ni idea de si s’havia de pagar o no.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: