una mica de tot arreu

La font de la plaça Sant Miquel

De petita sentia que deien: “A Cervera comediants i a Targa comerciants”. Doncs ja sabem tots com ha acabat això i qui s’ha emportat la comèdia, diga-li Fira de Teatre.

Estem a la cua d’una ciutat amb aposta de futur. Aquí s’ha triat donar prioritat als vehicles per en comptes de les persones. O sigui que anem al revés de qualsevol altre lloc. Tenim un edifici magnífic i, quan un grup de persones s’hi apleguen al davant per escoltar les explicacions del guia, han d’estar sempre pendents dels vehicles. Es deuen pensar que vivim en una altra galàxia.

No cal dir que a Tàrrega ens ha passat del tot la mà per la cara i prou que els hi agrada a la gent de Cervera poder comprar i passejar per llocs sense trànsit, ja que quan fas cap  a Tàrrega trobes més gent del propi poble que pels carrers de casa nostra. I Guissona, molt més petit, però que s’ha espavilat a agafar el tren de la vianalització que té parada a tot arreu excepte a Cervera. I Solsona, i Cardona…i a la resta d’Espanya i a Europa.

Només que viatgem una mica costa poc d’adonar-nos que en som de diferents. Alguns amics quan venen a Cervera es queden de pedra quan veuen que el centre, i més amb un edifici tan emblemàtic, està obert al trànsit rodat.

Ara sembla que es vol canviar aquesta situació tot i amb una oposició que fa molt soroll i el vot negatiu del Partit Socialista que no s’entén. Llegiu la editorial de Segarra d’aquest mes que ens dóna una magnifica lliçó sobre aquest tema.

Personalment penso que l’acabat final de la plaça, el tret que li donarà personalitat no està encertat. Com es pot assumir que algú -un arquitecte forà- vulgui posar un parell de trossos estroncats del que havia estat una estimada i bella font? Aquesta “birria” de fonteta només serviria com a dutxa gratuïta pels infants. I les altres dues millor deixar-les córrer!

Defensem recuperar la Font de la plaça de Sant Miquel!

AHS-1.

Esvelta, elegant, i amb l’escut de Catalunya, a l’acabament, que crec que és el que es fa servir ara.

AHS-2

Un magnífic complement a la Universitat!

AHS-3

AHS-4-Oliveres

AHS-5-Oliveres

No és millor aquesta font que una dutxa esmirriada o un rètol amb el nom de Cervera fet amb plantetes o bé el compacte i lleig, de disseny matusser i lletres grossotes, que és la tercera proposta?

Arribas-Ex_Universidad_y_Plaza_Madoz-1

ATV-Plaza_de_Madoz

ATV-Plaza_de_Madoz_y_ex_Universidad

Boixadera-Plaza_San_Miguel

Mireu quin acabat més bonic amb aquests fanals que la coronen. Corona de coure a la Universitat, corona de llum a la Font!

Oliveres-Plassa_Sant_Miquel

Aquests són els dibuixos del projecte original. Sortosament van canviar l’acabat i deixant-se de figures humanes van decidir posar-hi més llums i un escut en l’acabat final.

projecte 1

Modifiquem també nosaltres el resultat final del que ens proposen i apostem per aquesta Font, la FONT de la Plaça SANT MIQUEL !!!

projecte 2

Si voleu veure les dues columnes estriades estan a davant del Consell Comarcal.

Oliveres-Plassa_Sant_Miquel_y_fatxada_ex_Universitat

Oriol_negre

Les taules que hi posava el Canaletes portaven a gaudir de tertùlies entranyables al costat de la Font.

Ramona_Miró-i-Cinca-3404

Som molts els que recordem les cues per anar a buscar aigua i els estris arrenglerats que guardàven el torn…

Reyes-Plaza_de_S_Miguel

Voleu recuperar la font? Fem sentir dons la nostra veu!!!

la que vull

TÍTOL del proper POST.- nº 53     Llums i ombres en un mercat caribeny

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: