una mica de tot arreu

Processons

Dintre de poc ja farà quatre anys que Cafeteria “el Campanar” va obrir les seves portes. Des d’aleshores he tingut cura de la dinamització cultural d’aquest espai. Entre les moltíssimes activitats que s’hi han fet, el muntatge d’exposicions ha estat constant. És per aquest motiu que s’ha pogut fer un recull molt important de fotografies relacionades amb diferents temes.

Quan  Armand Forcat va fer dues conferències amb el títol de “Les processons a Cervera”, l’exposició presentada mostrava una gran quantitat d’imatges relacionades amb el tema. Per tant, un cop escanejades, formen part de la col·lecció de “el Campanar”. Algunes han estat cedides per amics i coneguts i altres són de l’Arxiu de Cervera. Un dels objectius d’aquest recull és la identificació de totes les persones que hi surten. Com que l’exposició va ser molt visitada, es va aconseguir que la majoria d’imatges quedessin ben documentades.

Avui en aquest post en trobareu poquetes perquè hi ha molt per veure i reconéixer. Aprofito per posar-ne tres de molt antigues de la Processó del Cor de Maria, pel valor testimonial que tenen al oferir-nos les imatges d’un temps i d’uns espais que, tot i que els podem endevinar, estan molt canviats.

Processó del Cor de Maria. Els nens i nenes anaven vestits representant diferents personatges de caire religiós.

prcesso 1

Filera de dalt, d’ esquerra a dreta:

1.- no identificat  2.- Ramon Bonjoch  3.- Ansotegui  4.- Daniel Llona  5.-no identificat  6.- Rodolfo Solé (casat amb Mercè Magre)  7.- Cos Gusart  8.- Companys  9.- Marià Trilla  10.- Joan Puig  11.- Roc que vivia a la Maravilla (començament carrer Major a l’esquerra on hi la botiga de les mantes)

Filera de baix, d’esquerra a dreta:

1.- Dolors Rivera  2.- no identificada  3.- Misteri Rivera  4.-Montse Vall (filla de Cisqueta Cornellana)  5.- Pili Pérez  6.- Concepció Puig  7.- Rosa Camps  8.- Ramon Font Bové 9.- Dolors Trilla  10.- Assumpta Noguera  11.- Paquita Ninot  12.- Mª Rosa Villarroya  13.- Gemma Villarroya (cosina de l’anterior)

Processó del Cor de Maria. Un grup de nens fàcils d’identificar. Recordem que aquesta processó estava organitzada pels Padres del Cor de Maria i sortia de l’església del mateix nom, avui desapareguda, a la que s’hi entrava pel lloc on hi ha la recepció del Consell Comarcal.

proceso 4

Filera de dalt, d’esquerra a dreta: 1.- sembla  el Joan Puig Torres 2.- Ansotegui  3.- Eduard Montiu  4.- Salvador Puig Torres 5.-Ramon Font

Filera de baix, d’esquerra a dreta: 1.- Marià Trilla Botines  2.-Josep Puig Torres  3.- Ramon Bonjoch  4.- Josep Mª Villarroya  5.- l’altre germà Bonjoch.

Processó del Cor de Maria. Passant per l’Arrabal dit també Avinguda Catalunya.

processo 5

Processó del Cor de Maria. Imatge sorprenent de la plaça Santa Anna. A l’esquerra l’església dedicada a aquesta Santa i, ocupada actualment pel que fa als baixos, per Sastreria Miret.

proceso 3

La carrossa de la Verge del Cor de Maria davant la Paeria que llueix els domassos als balcons. Aquesta carrossa sempre la portàven noies.

processo 2

Processó de Primera Comunió. Grup de nens.

processo 6

D’esquerra a dreta: Josep Subies i Antoni Castellà els dos primers, amb vestit gris. Manel Seoane i Tomàs Vaguer al darrera i vestits de mariners. A continuació Josep Mas que porta el pendó i Josep Xandri que aguanta el cordó.

Processó de Primera Comunió. Grup de nenes.

Mercè Torné i Dolors Montiu a costat del pendó. Al darrera de la Montiu, Mª Carme Carcasona Boquet i de les dues que venen a continuació la de l’esquerra és la Maria Pedrós. Sembla que de les tres últimes la de l’esquerra és la Leonor Brandon.

processo 7

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: