una mica de tot arreu

La senyera hi era o no hi era?

Avui 17 d’abril fa dos mesos que vaig començar a editar aquest blog que porta per nom: unamicadetotarreu. Aquest era el títol de la meva primera exposició de fotografies que vaig muntar al Casal de Cervera.

El primer post el vaig editar, excepcionalment, en diumenge, ja que els dies festius no hi ha activitat al blog per la meva part.

Avui, en motiu de complir-se aquest segon aniversari, el que em toca fer és donar les GRÀCIES per l’extraordinària acollida que ha tingut el blog. A dia d’avui hi ha comptabilitzades 4189 visites amb 2528 visitants.

Per tant aquestes dades m’obliguen a tenir ganes de tirar endavant aquest projecte buscant sempre una millora. M’han dit que seria interessant que qui vulgui buscar un determinat post, pel motiu que sigui, trobés una classificació per tal d’accedir-hi d’immediat. Dintre de poc, podreu trobar aquest servei, amb els posts classificats per temes: festes populars, exposicions, activitats esportives, street style, fets històrics…

Si desitgeu tenir informació d’alguna cosa concreta per mitjà del post o qualsevol altre suggeriment, només cal que ho exposeu a aquest correu: senymajorelcampanar@yahoo.es i en la mesura del que em sigui possible s’intentarà portar-ho a terme.

Una vegada més MOLTES GRÂCIES a totes i tots els que heu fet possible aquestes 4189 visites realitzades a travès de 2528 visitants.

Al  post d’avui hi trobareu unes imatges excepcionals, en el sentit de que veureu la SENYERA en un lloc on mai hi és posada: en una església, la de Santa Maria de Cervera.

El dia 5 de maig, al migdia, estava fent fotografies a la projecció de la llum dels vitralls que queia damunt el terra de la Parròquia. Hi havia gent feinejant que estaven endreçant l’església perquè aquest any, a més de la interpretació de les Completes, hi havia programat l’acte de presentació de l’Àliga de Cervera.

Vaig veure la SENYERA, plantada al bell mig de la zona que hi ha davant l’altar Major, i em va sorprendre tant que vaig aprofitar de fer-hi un petit reportatge, donada l’excepcionalitat d’aquest fet. Jo pensava que s’havia posat en honor del fet, també excepcional, de la presentació i del ball de l’Àliga a dins del recinte religiós.

Aquesta SENYERA va desaparéixer. No tinc ni idea del com i del per què, però el cas és que no la vam veure més. Per tant, avui, en motiu de la celebració d’aquesta segona mesada d’edició del blog em permeto posar aquestes imatges en agraïment a tota la gent que, en un moment o altre, l’ha visitat així com també als que en són seguidors habituals.

Santa Maria, el dia 5 de febrer al migdia.

era 8

Preciosa, esvelta, emocionant… la nostra estimada senyera presideix aquesta excepcional imatge.

era

Els velluts,que només es posen un cop a l’any, li fan companyia. No podia ser d’altra manera.

era 1

Mireu la senyera, com apunta cap a les claus de volta del temple, en una imatge ben inèdita.

era 2

Aquí la vèiem fent companyia a la Moreneta, la Verge de Montserrat, Patrona de Catalunya.

era 3

era 4

Aquí, contemplem la rosassa, la gran obra de Coli de Maraya, amb la senyera en un primer pla.

era 6

Aquell dia, la Bandera del Santíssim Misteri, feia companyia a la senyera.

era 7

Vitralls, columnes, nervis, claus de volta, la Madona, les pedres, la llum…i la SENYERA !

era 9

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: