una mica de tot arreu

La seducció de la línia corba

Els flamencs són unes aus molt esveltes amb unes potes llarguíssimes i un coll també llarg. Tenen un pic característic perfectament adaptat per remenar el fang, d’on obtenen l’aliment.

Totes les espècies són d’un color rosa més o menys intens. Els trobem a tots els continents menys a Austràlia.

També els trobem als zoos. Aquestes fotografies estan fetes al zoo de Barcelona. Tot i contemplant-los, em vaig adonar de la capacitat que tenen de seduir amb les corbes que poden arribar a dibuixar amb la flexibilitat d’aquest coll tan llarg. Em vaig entretenir a mirar-los i gaudir amb aquesta habilitat que em va fer veure imatges, curioses i sorprenents, d’unes aus que sempre m’havien agradat per la seva elegància i els seus colors vistosos però que mai havia observat amb detall pel que fa a les seves curioses i estètiques evolucions facilitates per l’elasticitat del seu coll. L’observació em va portar a trobar un bon atractiu en la meva visita en aquest indret que els flamencs omplien de color.

Anem a veure el que vaig captar:

El coll del flamenc que està a l’esquerra de la imatge ens mostra una línia  podríem dir ondulada, acabada per la part superior amb una mena de plomall escabellat. Dóna la sensació que està capgirat.

coll 11

Ben diferent d’aquest que tenim en primer pla, amb un posat d’equilibri total descansant amb la seva enganyosa única pota, i amb les plomes pentinades i polides.

coll 1 aa

coll 9

Observeu aquest flamenc, primer, el de dalt que està d’esquena, amb la corba elegantment posicionada. El que no endevinem és que aquesta corba estratègicament col·locada li ofereix un coixí de bona qualitat, obviament de plomes, i per l’expressió de relax que transmet dóna a entendre que li resulta molt còmode.

coll 2 a

La posició de les seves extremitats, col·locades amb tanta cura, donen a entendre que potser ha fet un curset per passarel·la, ja que es desplaça imitant a les models en les desfilades de moda. Les sabates que llueix, d’un rosa assalmonat, de moda aquesta temporada, ens dóna a entendre que és una flamenc del tot fashion

coll 3 a

Aquest és el vergonyós. Té una manera de girar el cap discreta i recollida en un gest que convida a  que no se’l molesti.

coll 6

És del tot conegut que els flamencs són unes aus amb una gran capacitat d’equilibri. Aquest aguantar-se només amb una pota llarga i prima els hi dóna una imatge sorprenent i estable. El que és ben curiós que també “quan van de tort” l’equilibri no se’n vagi en orris. I sembla que no, sinó pregunteu-li a aquest de la dreta.

coll 8 a

Vaja tan dolcets, suaus, etèris, elegants, captivadors…que sorprén veure com treuen pit i s’esbronquen…

coll 4 a

… i de l’esbroncada passen a la baralla, tot i dient-se més aviat paraulotes que tirant-se floretes.

coll 5

TÍTOL del proper POST.- nº 41.-     La senyera hi era o no hi era?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: