una mica de tot arreu

Diumenge de Rams 2023

La tradició d’anar a beneir la palma i el palmó sembla que està ben arrelada a Cervera ja que, a la plaça Major, es van aplegar moltes famílies en aquest diumenge de Rams. Els protagonistes eren els infants que se’ls veia ben contents. Els grans porten els tradicionals llams de llorer i d’olivera. Tot plegat feia que la plaça lluís alegre i festiva. A més, el dia acompanyava amb un bon sol.

En aquestes properes imatges podeu veure diferents moments d’aquesta benedicció que va presidir M. Bernat, un capellà d’origen jueu que, amb la seva família, vivia a Paraguai. És d’admirar perquè, al cap de poc de viure a Cervera, ja parlava català. No com d’altres…

Els palmons, tan esvelts! El detallet d’un treball elaborat el fa més bonic.

Les branques d’olivera no hi poden faltar.

M. Bernat presidí la cerimònia de la benedicció del Diumenge de Rams.

A les espatlles del papa s’hi està d’allò tan bé!

Detall d’una palma.

Quin goig!!!!

En acabar la missa M.Bernat va dir que si algú no hagués arribat a temps per la benedicció a la plaça, tornaria a repetir-la i, així va ser, podent coseguir aquestes boniques imatges dins del temple de Santa Maria.

Quina preciositat de palma…

… i de palmó…

… lluïen aquests dos germans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: