una mica de tot arreu

Gent de casa nostra. El mític equip de futbol “Águilas” (3)

En un post anterior que parlava de bicicletes vam veure una colla de cinc joves que s’enfilaven tots damunt d’una.

Pels que no vàreu veure aquesta fotografia aquí la teniu. Tots estan també a la del grupet de futbolistes.

Aquest post està dedicat a un mític grupet de cerverins que es van dedicar al futbol anant en diferents competicions. El seu nom era “Águilas”.

Aquesta colla, amb altres, més o menys de la seva edat, jugaven a futbol. En aquesta primera fotografia, que s’anirà fraccionant per explicar qui és cadascú, els podeu veure tots aplegats.

Formaven part d’un equip de futbol que portava per nom “Les Àguiles”. Petits com eren, sembla que volien volar molt alt!

Feu una ullada a veure si els reconeixeu. En cas que no, segui mirant el post que aclareix els seus noms.

Dempeus i d’esquerra a dreta, Josep M. Riera que va ser un dels components del conjunt cerverí “Los Cèrvix”. Va dedicar la seva vida a treballar a la banca i la seva afició és la bicicleta. Amunt i avall són incomptables els recorreguts que ha fet i fa.

Jaume Carcasona que, en fer-se gran, va sumar milers i milers de km. sobrevolant els cels. A punt de jubilar-se i, amb altra gent, van fundar un partit polític local, el SiF, que en diferents moments va fer de frontisa a la Paeria. Molt bon esportista en el seu temps guarda molts trofeus d’atletisme.

Ramon Font, bessó d’Antoni, ha viscut des de fa molt fóra de Cervera. Just estava residint ben a prop del túnel de Viella per la seva feina.

Francisco “Xico” Vall, fill del carrer Combat, de “cal Massó”. La seva mare era la Sisqueta Cornellana una virtuosa en labors. Va viure, des de molt jove a Barna on es dedicà a la docència com a mestre de Primària. Ja fa uns quants anys que ens va deixar.

Josep Antoni Serra. De més jove va viure a Barcelona treballant a la banca però, amb el temps, va tornar a Cervera casant-se aquí i exercint de cerverí. Tos ja estan jubilats i ell ho va fer com a treballador del Centre Cívic.

El “Berga”, Bergadà, fa molts anys que va marxar de Cervera i és dels que crec que no vèiem gaire per aquí. Penso que també treballava a la banca. De l’Acadèmia Aldabó en van sortir molts de joves preparats per treballar en caixes i bancs.

Daniel Llona, que també va ser banquer, desenvolupant la seva vida professional a Cervera. D’ascendència basca sempre ha estat un devot seguidor de l’Atlètic de Bilbao.

“Nito”, Juanito Royes, va viure durant molts anys a Cervera dedicant-se al treball d’hosteleria a nivell familiar. Fa força anys que ja no viu a Cervera i desconec si sovinteja la ciutat.

“Paquito”, Francisco Burgos. Fill d’una família amb uns quants fills, tots nois, que va venir de fóra i veí, en els primers anys del carrer Travesser. Ha fet d’electricista treballant sempre per l’Ajuntament.

Ramon Carreres tenia un altre germà, Jaume. Vivien a la caseta que hi ha a costat de l’antic pas nivell del Sindicat. Els seus oncles, propietaris d’emblemàtics restaurants de Barcelona, els van fer hereus i, des de fa molts anys van marxar a viure allí per tenir cura dels seus negocis. Els amics i coneguts quan passaven per davant del Restaurant Núria, al començament de les Rambles, entraven a veure si hi era, que quasi sempre sí, per saludar-lo.

Josep M. Orobitg. Els de la seva època el recordarem sempre com l’inolvidable protagonista, junt amb Romi Porredon del “Diario de Anna Frank” que es va representar amb un èxit rotund al Teatre Casal de Cervera. Sempre a viscut aquí i ha treballat en el món de la música representant infinitat de grups.

Jordi Planes, era d’allò tan divertit. Sempre en tenia una per dir. Semblava nòrdic perquè era molt ros. Va treballar sempre en una empresa de Cervera vivint aquí. Va patir una llarga i dolorosa malàltia i, finalment, va morir.

El nen que va amb elàstics és germà del Ramon font, de fet el seu bessó. Poc en puc dir perquè per Cervera no se’l veu, al menys que el reconegui.

A baix a l’esquerra hi ha Joaquim Brandon. Un gran esportista i impulsor de l’esport a Cervera. Gestionava un gimnasi al carrer Major amb molt èxit. Va seguir l’exemple del seu pare, mestre del col·legi Jaume Balmes, i ell va treballar a l’Arques i més tard a l’Institut Segarra, on es va jubilar.

El que està acotat, a la dreta, no està identificat.

Segur que es podrien dir moltes més coses d’aquesta colla de jovenets però amb unes pinzellades, de moment ja està bé. El que queda demostrat és que la salut no els ha estat esquiva ja que d’un bon grupet només n’hi ha dos que ens han deixat i, la resta, ja comencen a tenir uns quants anys.

Degut a que des de “Records de gent de Cervera” m’han facilitat noves fptpgrafies d’aquesta colla ara en podreu gaudir i també podreu veure com el pas dels anys els aplega altra volta per recordar vells temps.

Aquí ja es veuen una mica més grans i s’hi afegeixen algunes noves incorporacions se suposa que substituïn a altres que ja no hi juguen.

Dempeus i, d’esquerra a dreta, Josep M. Riera, Josep Antoni Serra, Josep Ortiz, Albert Porta, no identificat i Jaume Carcasona.

Acotats, Ton Riera, Ramon M. Carreres, Ramon Ansotegui, Joaquim Brandon i no identificat. Aquí tenien entre 13 i 14 anys i la fotografia queda ben informada de quan es va fer. Coneguts popularment com “Les Aguiles” al cartell hi està escrit en castellà.

Les Aguiles celebrant les seves victòries. Porta la copa Joaquim Brandon i els altres són: Jordi Planes, vestit de carrer, que aguanta el pal, Josep M. Riera desbordant d’alegria, sembla que hi té Jaume Carcasona al costat, Ton Riera i Josep M. Orobitg estan a continuació i al seu costat Josep Ortiz i Ramon M. Carreres.

Més cares noves i altres, que hi segueixen. Dempeus i d’esquerra a dreta: Josep M. Orobitg, Pinós, Ramon M. Carreres, Jaume Carcasona, Ramon Canosa, Joaquim Brandon, Josep M. Flores i Joan Valverde.

Acotats: Ton Riera, Josep Antoni Serra, Ramon Ansotegui, Francesc Burgos i Alexandre Camps.

Els nois van creixent i es fan alts, especialment Jordi Planes que ja passa a l’entrenador d’aquest equip que era Servet. Ell havia estat jugador del Barça i és qui va tenir cura de Les Aguiles.

Han passat els anys i aquells jovenets s’han anat fent grans. Amb una samarreta que ens recorda el país sembla que estan preparats per recordar velles glòries.

Dempeus i, d’esquerra a dreta, Josep Antoni Serra, Jaume Carcasona, Albert Porta, Ramon Canosa, Pinós, Josep M. Riera que sembla seguia fent de porter.

Acotats. Ton Riera, Paquito Burgos, Josep M Orobitg, Juanito Royes, Jordi Planes i xico vall, quasi desconegut amb aquesta barba. A la dreta, suposant que feia d’àrbitre, Badia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: