una mica de tot arreu

Espais perduts (3)

En aquest post seguirem descobrint antigues botogues des de fotografies personals que la gent es feia especialment en diferents racons de Cervera en motiu de festes.

En primer lloc cal aclarir bé l’ubicació de la imatge amb la comitiva de Sant Magí. A més us adonareu que, sortosament l’habitatge ha canviat molt poc amb els anys. Sap greu haver perdut la preciositat de treball modernista fet amb fusta que emmarcava la porta del que era una bodega. Segur que els que tenen cura d’aquest establiment, que ara és una cafetria-bar, que depén del Forn de Pa la Canaleta, agraïrien tenir aquest marc tan bonic.

Aquí teniu la imatge antiga:

Aquí podeu veure l’edifici com és ara. Situat al carrer Major. el que no sé si encara conserven el número 47. els propietaris eren la família Yago, que vivien al primer pis. Més endavant es van traslladar al costat de la Fàbrica de Xocolata, al passeis Portalet. Aquesta casa la van vendrfe a l’actual propietària.

L’entrada a l’habitatge.

La finestra i entrada que corresponen a l’antiga bodega. Hi ha un celler molt maco.

Caldria que algú que vegi aquest post i sàpigui la resposta que aclarís l’època d’aquestes dues fonts.

Pel que fa a la primera, crec que tothom la recorda, ja que es va treure no fa massa temps, quan es van fer les obres de la plaça Universitat.

En canvi, aquesta costa de situar-la, ja que sembla posada en un lloc diferent, Qui tingui informació que la passi per tal de que quedi documentada. Gràcies.

Aquesta processó, que és la del Cor de Maria, va passant per diferents carrers de Cervera. Les dues nenes són: M. Rosa Santacana i M. Rosa Guillén. El que caldria saber és per quin carrer estan passant. El rètol que hi ha no es llegeix bé. Algo de “Caja…”

En aquesta cantonada del carrer Combat amb el carrer Hospital hi havia la tenda dels germans Espasa. Eren electricites i venien material relacionat amb el tema. Al costat hi tenen a cal Morell, després a cal Comas que encara té la part de baix de la façana amb aquestes franges horitzontals enfonsades.

A continuació, podeu observar unes portes de fusta, se’n veuen dues, són del “95”. Mireu el rètol que s’hi llegeix ben clar “Bazar del 95”. Els aparadors donaven un tomb, de manera que entraves per una porta i sorties per l’altra. Per fi he aconseguit una fotografia on surt aquesta establiment, que encara que està amb les portes tancades, era dia festiu, dóna força informació.

Els nens eren veïns del carrer Travesser i són els germans Marce.lí i Teresita Figueres. Com podeu veure, està feta el diumenge de Rams.

Aquesta imatge fa més de cent anys que està feta. Les obertures d’aquesta cantonada segueixen sent les mateixes. Ara, amb la rotonda, se suposa que aquesta zona farà un bon canvi que, obviament, no afectarà a aquests habitatges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: