una mica de tot arreu

Estimat Campanar! (1)

Sense cap dubte l’edifici més emblemàtic i més fotografiat de Cervera és el Campanar. Ara, des de la seva alçada, veu com Cervera es prepara per la Festa Major.

El blog li dedicarà tres posts tot i celebrant aquest acabament d’estiu en que sembla que es va veient la llum al final del tunel. Aquest Covid que ens ha arrabassat persones i coses sembla que ens deixarà celebrar la festa gran de setembre d’una manera més normalitzada, tot i que lluny encara de la normalitat.

Encetem doncs aquest homenatge al que tot ho veu amb un parell d’imatges de les sortides de sol. Per aconseguir-les cal estar a l’aguait o tenir sort d’encertar el moment perquè normalment aquests espectacles resulten del tot efímers.

Quan ens allunyem, de lluny, l’albirem.

Ben al contrari d’aquí que el tenim ben a prop i quasi sembla que ens cau al damunt.

Ens acompanya en temps hivernal…

… i en temps de primavera.

Sovint espia damunt les tanques dels jardins.

Els núvols es mouen, capriciosos, al seu voltant.

En aquest cas, que va ser espectacular, i la imatge no ho transmet, semblava que una bola de neu, com un allau, s’hi estampava.

Campanar amagat…

… i campanar emmarcat.

A l’hora baixa el sol acostuma a daurar tota aquesta zona de ciutat vella. La banya d’una llum que al natural resulta enlluernadora. un espectacle que a vegades dura només segons…

En aquesta imatge el sol, en arraulir-se va deixar, uns pocs segons, un cercle de llum daurada al rosetó de la façana principal de Santa Maria. Resultà del tot sorprenent la manera com brillava…també va durar molt poc aquest enlluernament…

Els diàlegs de la lluna plena i el campanar escampen bellesa en les nits clares i serenes.. Per copsar bé i amb nitidesa aquest espectacle cal anar amb trípode i una bona màquina. N’és especialista el meu veí i amic Ramon Aldomà que ha fotografiat com ningú el nostre estimat cloquer.

Com podeu veure aquesta imatge no és el que hauria de ser…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: