una mica de tot arreu

Travessa per la Llibertat. Jordi Turull

Jordi Turull un cop fóra de la presó va anunciar que encapçalaria una marxa que recorreria Catalunya de punta a punta per agrair a tot el país el suport de tants i de tant en tot el procés. Ha esat coneguda com la “Travesa per la Llibertat”.

Es va iniciar el 10 de juliol a Portbou i l’ètapa final es va cloure a Arnes. La participació era oberta a tothom.

Ara que aquest projete ja ha acabat i que ha tingut molt èxit el blog informa del trajecte proper a Cervera que va tenir lloc el dimarts 20 i que va començar a Castellfollit de Riubregós. L’etapa va acabar a Cevera, capital de la Segarra.

Hi va haver mots participants. alguns varen fer tot el recorregut i altres s’afegien o l’acabaven en diferents punts del trajecte. En aquestes properes imatges podreu veure l’arribada dels caminants a Montfalcó on s’hi va fer una parada ja que hi havia un punt d’avituallament.

A dalt es veu la muralla de la fortificació amb el caqmpanar de l’església que hi espia. Acompanyant Jordi Turull hi havia gent de totes les edats. En aquesta imatge s’hi veuen una colla de joves de Cervera.

A l’esquerra, l’alcalde de Guissona.

L’alcaldessa de Tarroja, molt riallera, arriba a Montfalcó.

Més gent de Cervera.

Ja arriba Jordi Turull. Està fibrat i sembla que ben fort però molt més prim de com el recordem.

Va seguint l’entrada de marxistes en aquest punt d’avituallament i descans a peu de Montfalcó Murallat.

Són moltes i molts que volen tenir un record. Es fan fotografies al seu costat i ell, posa amb la gent amb molta amabilitat.

No descansa massa ja que aprofita per dedicar el seu llibre a aqui li demana.

No fa un escrit per sortir del pas sinó que s’hi esmerça.

Els marxistes s’apleguen per iniciar el darrer tram del recorregut iniciant el camí cap a Mas Suau on cal pujar la costa més dreta d’aquest darrer tram. Un tram que no é complicat però que es fa feixuc degut a que la calor apreta.

L’entrada a Cevera.

A la plaça Universitat es fa una breu parada per immortalitzar una art del grup davant les lletres amb el nom de la ciutat.

El recorregut va seguint pel carrer Major fins arribar a la plaça. Els crits d’independència ressonen pel casc antic de Cervera.

A les façanes hi ha penjades unes pancartes de gran format.

Davant la Paeria l’equip de govern, encapçalat pel Paer en Cap, reb Jordi Turull.

Montse Martí és qui té cura de fer el discurs de benvinguda. Que va agradar molt ja que va trasmetre el que el poble spera dels seus políticsw.

Jordi Turull escolta atentament les sees paraules. Amb aquest acte va quedar enllestida l’etapa Castellfullit de riubregós-Cervera. Van seguir altres etapes en les que la calor asfixiants en va ser la companya com és el cas de l’arribada a Lleida on la plaça de Sant Joan es va omplir per donar la benvinguda a l’econseller.

Després de 14 dies i 14 etapes, en aquest recorregut per Catalunya de Nord a Sud, el dissabte dia 24 va cloure la “Travessa per la Llibertat” a Arnes, a la Terra Alta. Ell, al llarg d’aquest trajecte ha reafirmat el seu compromís amb la causa independentista i la frase “Ho tornarem a fer i millor” s’ha fet sentir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: