una mica de tot arreu

Recordant…Primeres Comunions. Sortint de Santa Maria. 24-5-1964 (1)

En primer lloc voldria donar les gràcies a seguidors del blog que saben que, des d’aquí, les fotografies queden guardades, diuen que eternament, en aquell núvol màgic. I per tant, em fan arribar imatges inèdites que mai havia vist enlloc.

Avui en podreu veure només tres perquè cal entretenir-s’hi ja que donen força informació.

Estan fetes en una jornada de Primeres Comunions, el dia 24 de maig de 1964, i la gent es veu d’una manera molt natural, quasi bé sense posar. Aquest és l’ambient que hi havia a la plaça Major. La gent surt de Santa Maria, molts d’ells són convidats a alguna celebració i, altres, han assistit a la missa.

A mà dreta es veu Antoni Xuclà. La senyora baixeta de l’abric clar és la meva tieta Ramoneta Bonet Estela. Pel mig de la plaça creua el grup familiar de la família Santacana Vélez.

Més famílies a la plaça. Com podeu veure les imatges tenen molt encant perquè ningú està posant. El senyor Gasol i la seva esposa, Ramona, acomanyen la seva filla Montse que ha fet la Primera Comunió. A l’esquerra l’altre fill, l’Eduard ha heredat la bellesa de la seva mare. Una senyora guapíssima amb una bellesa més d’aquesta època que de la seva. Sempre anava diferent de l’altra gent. Mentre les senyores portaven pentinats elaborats ella, en aquest dia de festa, portava una mena de bandana al cap. Habitualment lluïa una melena llisa, fosca i llarga o bé una cua, en una època que les dones no anaven així.

Un altre grup familiar que està de festa. En aquest cas la fotografia està feta al carrer Major ja a prop de la plaça Santa Anna.

La nena que ha fet la Primera Comunió és la Lurdes Carcasona Boquet. D’esquerra a dreta s’hi veu Angelita Riu, esposa de Pasqual Riu, Ramoneta Bonet Estela de “cal delfin”, M. Carme Carcasona Boquet, germana de la Lurdes a la que agafa de la mà. A l’altre costat, i vestida molt elegant, Montserrat Peropadre Estela. Al costat hi té els seus dos fills: Tomàs i Joaquim Vaguer Peropadre. Joaquim, el gran, fa molt goig i va molt modern amb les seves ulleres de sol, un tallat de cabell xulo i els seus vistosos mocasins blancs. A finals de març va fer un any que ens va deixar.

Al darrere s’hi veu el nen Tost acompanyat de la seva mare i el seu pare. El senyor del mig amb el cigarret a la boca és Rosend Carcasona oncle de la Lurdes. A la dreta la jove de l’abric blanc és Tella, casada amb Josep Pomés de la botiga de pinures Cervi.

Aquí sembla que, la que va ser durant molts anys la botiga coneguda com Magatzems Pilar, estava encara en construcció ja força avançada perquè les pedres de la façana ja hi són posades.

A continuació es veu la Sabateria Ibáñez amb les persianes posades per ser festiu. Ja que estaven traslladats a la botiga nova. Avui torna a estar així definitivament, per jubilació.

A la dreta, a Rellotgeria Puig hi havia un rellotge que, amb els anys, el van treure. Avui també té les portes tancades per jubilació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: