una mica de tot arreu

Recordant. Processons…La del cor de Maria (4)

Seguim amb la processó del Cor de Maria tot i que amb la primera fotografia tinc un dubte. De fet és a l’Arxiu Comarcal de Cervera i està classificada com que pertany a aquesta processó. Jo tinc alguns dubtes perquè, en principi els nens i nenes de Primera Comunió crec que no hi anaven i, a més es veu tot una filera d’homes que porten ciris o atxes i, això era propi de la processó de Corpus. Però també s’hi veuen algunes dones. En fi queda el dubte.

En aquesta fotografia es veu un dels pendons que portaven a la processó. Està feta a la plaça sant Miquel i els portants estan tots identificats. En breu s’hi posarem els seus noms.

Els nens també portaven pendons, en aquests cas de tamany més reduïts. Van al davant del grupet de companys seus que anaven disfressats. Els que porten el pendó són: no identificat, Enric Villarroya i Josep M. Riera.

Aquí els tornem a veure amb els llocs canviats. La processó passa per l’entrada al carrer Major i es veu com era l’edifici on hi hagué durant molts anys “Magatzems Pilar” i que va quedar completament renovat. També es veu bé alguns dels i les assistents. Els homes i nens caminen per un costat de la vorera, sense ni ciris ni atxes i, les dones i nenes, a l’altre. El primer nen que va darrera del pendó és Salvador Puig Torres.

Maria Rosa Villarroya Massana va vestida de Santa Cecília, patrona de la música. La processó passa per davant de ca Lafargue. Observeu el detall de les mantellines que porten les dones i noies, que són de color negre. En canvi, les nenes, les porten de color blanc.

La processó ha arribat a la plaça Major. Disfressades i, d’esquerra a dreta hi ha M. Rosa i Dolors Villarroya Massana, que són cosines, la del cabell llarg és M. Lluïsa Colom Farran, la nena que mira cap el darrera és la seva germana Montserrat Colom i la que esta al seu costat, Rosa Camps. Nuri Riera és la que va de Mare de Déu de Fàtima. El nen que està de perdil és Josep M. Villarroya Massana, el que va de negre l’Eduard Montiu de Nuix.

Al seu darrere hi tenen, davant la columna, Nuri Xandri del forns de pa de “cal Xandri”. La que porta l’arracada blanca és Nuri Rius i la de l’escapulari Carme Calafell de “ca la Mundeta Corder”. Entre les dues germanes Colom s’hi veu l’Adelina.

Aquesta fotografia que ja havia publicat i identificat tota la colla que hi surt la podeu tornar a veure ja que és del mateix any de l’anterior.

Repetim el nom dels que hi surten. d’esquerra a dreta, no identificat, Nuri Riera Simon i Montserrat Colom. A la fila del darrere, no identificat, Josep Cornellana, Ramon M. Carreres, Daniel Llona Porredon, Joan Puig i Antoni Cornellana.

Al davant, no identificada, Antònia Vives, M Rosa Villarroya Massana, no identificada, M. Dolors Villarroya Massana i dos nens no identificats.

Quasi bé passant pel mateix lloc, avinguda Catalunya, que heu vist desfilar M. Rosa Villarroya en aquesta altra edició la que va vestida de Santa Cecília és Paquita Ninot.

Atenció a aquesta àvia ja que porta l’escapulari del Cor de Maria. En el proper post en parlarem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: