una mica de tot arreu

Recordant. Processons…La del Cor de Maria (2)

Com heu vist en el post anterior aquesta processó era molt participativa a nivell dels nens i nenes de Cervera. Sembla que els hi agradava desfilar disfressats. Seguim, doncs, mostrant imatges d’aquells temps.

A l’esquerra es veuen un portant i, al costat, hi té un grup de “padrets” que és com a Cervera coneixíem el grupet de nens que estudiaven per “padres” i que vivien al lloc on hi havia l’església i que ara hi ha el Consell Comarcal. Totes aquelles finestres que no peguen gens a un edifici destinat a Consell Comarcal eren les de les habitacions d’aquests nens i jovenets. A Cervera que tenim tants edificis fantàstics, podem presumir del Consell Comarcal més lleig de la província. “Els padrets” van vestits de festa per assistir a la processó del Cor de Maria. L’ampla cinta que els hi feia de cinturó i en penjava un tros ben llarg era de color blau cel.

Portant el pendó, d’esquerra a dreta hi ha: M. Dolors Tarsá que despatxava a la botiga de “ca l’Alsinella” que estava just davant de “cal Birlota” al carrer Combat. En aquest espai avui hi ha la fruiteria Huguet. Tarsá es va casar amb el pintor Viñuela . Més endavant van comprar la casa de “cal Trompetín” al carrer Major, tocant al carreró de les Bruixes. És el lloc on molts anys hi tenia la botiga el Rogelio lampista. Al vestibul de la Paeria, al primer pis, hi ha uns quadres magnífics de diferents racons de Cervera, que va pintar el seu marit. Ella ja fa uns quants anys que va morir.

Al mig, Paquita Ferran de “cal Gabarró”. Ella ha viscut sempre a Cervera, és mare de tres fills i avui està en una residència.

Conxita Segués que viu a la plaça de Sant Miquel i va ser la que quan va tancar el forn de pa de “cal Delfín” va entomar la clientela i el servidor de pa. Avui el porta una de les seves filles.

En aquestes dues fotos podem veure una joveníssima Marta Pomés. El seu pare era taxista i, la seva mare i la seva àvia, tenien cura de la peixateria que hi havia al carrer Combat, al lloc on avui hi ha la Perfumeria Gotta.

Aquesta fotografia és una mica fosca però es veuen bé tots els que hi surten. És la que es feien de grup tota la colla que participava a la processó. A l’esquerra es veu Nuri Riera que sembla interpreta la Verge de Fàtima ja que té els dos pastorets agenollats al seu costat.

A la filera del darrere i, d’esquerra a dreta, hi ha fent d’Antoni Claret, Josep Cornellana, Ramon M. Carreres, Daniel Llona i l’altre germà Cornellana.

Al davant, M. Rosa Villarroya, M. Dolors Villarroya

Al darrera i d’esquerra a dreta: el primer no identificat, Ansotegui, que ja fa molts anys que no viu a Cervera, Salvador Puig Fontova, Eduard Montiu i Antonio Font.

Al davant, Marià Trilla Botines, Josep Puig Fontova, Ramon Bonjoch que era un dels components dels Cervix, Josep M. Villarroya i l’altre germà Bonjoch, el petit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: