una mica de tot arreu

Festa Major Santíssim Misteri 2021. Enregistrament (3)

Avui és vigília de Festa Major. Ja fa uns dies que el centre de la ciutat s’ha vestit de festa amb les banderoles que voleien per carrers i places.

És la festa Major d’Hivern que està dedicada al Santíssim Misteri.

En diferents balcons es poden veure imatges del relicari, on es conserva el fragment de la creu.

Avui al capvespre, i més en divendres com toca aquest any, haurien estat desenes i desenes de persones les que haurien arribat a Santa Maria per poder escoltar, com s’ha fet sempre, les Completes. Els cantaires, que també s’haurien comptat per desenes, ja estarien preparats per, una vegada més, dur a terme el màgic concert. Així com també els músics.

El Seguici, que surt de la Paeria, amb tots els elements festius, que han estat exposats al públic durant aquests dies, hauria fet camí cap a Santa Maria acompanyats de la Bandera del Santíssim Misteri i de la Bandera de la Ciutat. No hi ha cap acte tan solemne durant l’any com aquest. L’Àliga de Cervera també entraria al temple per esperar el seu torn, en acabar les Completes i, aleshores ballar amb els sons de la música de la Banda de Vent del Conservatori de Cervera.

Avui tot restarà en silenci i les voltes gòtiques de Santa Maria, a les fosques, trobaran a faltar les veus i els sons dels instruments.

Gràcies a TV Lleida que, per mitjà dels seus professionals va enregistrar les Completes, aquesta nit a les 9 del vespre tothom les podrà escoltar des de les seves llars. I segur que arribarà a molta més gent que en les altres edicions!

Aquest post ret homenatge als tècnics que hauran fet possible aquest esdeveniment i que els podeu veure a Santa Maria, diumenge, mentre preparaven l’enregistrament d’aquesta música tant estimada per la gent de casa nostra.

Cal donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que aquesta nit, i amb tantes coses perdudes per la pandèmia, poguem gaudir amb una de les nostres tradicions més entranyables.

En el moment de l’enregistrament tothom vam marxar per preservar l’espai en un silenci absolut. Aquestes fotografies que heu vist han estat les darreres abans de fer-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: