una mica de tot arreu

Festa Major Santíssim Misteri 2021. Assaig Completes (1)(1)

Un dels actes més rellevants que es celebren a Cervera durant l’any són les Completes, sempre vinculades a la Festa Major del Santíssim Misteri. Aquest magnífic concert que, any rere any, omple de gom Santa Maria, té lloc la vigília de la Festa Major d’Hivern, el dia 5 de gener. Aquesta serà una de les moltes coses que, presidencialment, perdrem per culpa del Covid.

Cal donar les gràcies a la Junta del Santíssim Misteri i a totes les altres persones que han tingut alguna cosa a veure amb el projecte de gravar-lo. D’aquesta manera se’n podrà gaudir des d’un mitjà audiovisual, en aquest cas, TV Lleida. El divendres a les 9 del vespre tothom hem d’estar davant el televisor per assistir a l’excepcionalitat d’unes Completes mai vistes.

Amb les mesures anti Covid el nombre de participants s’ha hagut de reduir al mínim. Han estat els menbres de la Coral Ginesta els que han posat les seves magnífiques veus per tal que totes i tots poguem gaudir amb les Completes. Els músics, fonamentals, si que hi eren al complet. El director de sempre, Xavier Puig ha tingut cura de que tot anés perfecte i de que l’enregistrament fos un èxit.

Aquest enregistrament va tenir lloc el diumenge 31. El primer assaig es va fer al matí. El podreu veure en les properes imatges. Es va iniciar amb els components del cor, tots amb vestits de carrer, i es va continuar quan s’hi va afegir l’orquestra.

Ha estat un privilegi poder-hi assistir i fer tot un reportatge que quedarà per sempre com a testimoni dels canvis que hi ha hagut en motiu del Covid. Dono les gràcies a Xavier Puig per permetre que aquestes imatges hagin pogut ser publicades a les reds i, avui, al blog. Va ser un plaer escoltar fragments de les Completes i, especialment, veure com ell té cura de la direcció. Contemplar els seus moviments dóna pau, relaxa i m’ha resultat menys dur pensar el que ens perdrem. Jo, any rere any, sempre en gaudia!

El vistós vitrall que hi ha a l’altar dedicat a la partició de la creu, en aquesta època de l’any, si fa sol, escampa els seus colors pel terra del temple.

Els instruments reposen a la espera de que toqui el torn dels músics.

Components de la Coral Ginesta, vistos des de l’espai on hi ha la Verge del Coll de les Savines.

Els músics ja han ocupat el seu lloc i ara, l’assaig, ja serà amb tots els participants al complet.

Tothom es mostra atent a les indicacions del director.

Es feia molt estrany escoltar aquesta música tan estimada i coneguda i veure l’interior de Santa Maria buit. És una llàstima que al blog no s’hi pugui posar cap video!!!!

Amb aquesta poc habitual imatge del magnífic temple queda per enllestida la informació del primer assaig de les Completes 2021.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: