una mica de tot arreu

Solsona sempre enamora

Solsona és una ciutat d’aquelles que sempre agrada donar-hi un tomb. El seu casc antic té molta vida i és molt maco. Té fama de celebrar bones festes així com també de ser defensora del fet català. Avui el blog li dedica aquest post per una activitat molt reexida que van realitzar i que, tot el confinament i els problemes, va ser una idea fantàstica, que tothom va poder gaudir, sense perills ni aglomeracions.

Passem a donar un petit vol per aquest esmentat centre històric abans d’explicar la que es van empescar per donar vida i il·lusió a la seva gent.

Abans d’entrar al recinte històric la ciutat s’anuncia amb un element representatiu del folklore.

Confirmant el que deia abans, les revindicacions sobre el procés es veuen als llocs més cèntrics.

De racons amb encant se’n troben arreu.

Aquest edifici amb l’establiment que hi té les portes obertes m’agrada molt. Sempre em resulta agradable fotografiar-lo.

L’interior té l’encant de les botigues que ja són història.

Aquesta també m’agrada perquè ens trasporta a uns altres temps…

Resulta que enguany vaig anar a gaudir del Carnaval 2020 aquí. Celebraven els 50 anys de la recuperació d’aquesta festa. Cal dir que Solsona va ser la primera ciutat de Catalunya que va recuperar el Carnaval i ho va fer en ple franquisme, l’any 1971. Seria llarg explicar tot el que vaig veure, incloses les fantàstiques decoracions de molts carrers i edificis. Va ser una jornada per recordar Estàvem a prop del desastre però no ho sospitávem.

Explico l’activitat que m’ha agradat molt. Amb el nom de “Benvinguts al Carnaval més boig” el fotògraf Òscar Rodbag ha intentat humanitzar els personatges típics d’aquesta festa i els ha acompanyat de veïns i veïnes.

Com ho va fer possible? Atés que enguany celebraven el 50è aniversari van editar les seves fotografies en un gran format i van quedar repartides en diferents llocs, ben visibles, per a gaudi de tothom. Una idea que aplaudeixo i que em va encantar. A més, aquesta mostra a l’aire lliure, es va poder fer inclús en temps de Covid.

A partir d’aquests plafons podies saber la localització exacta de cadascuna d’elles i fer el recorregut per admirar-les.

Aquí en podeu veure algunes extretes del plafó.

I, unes altres, al lloc on estaven exposades.

Tot plegat va resultar un projecte fantàstic i, copiar-ho era una bona idea. Al proper post s’explicarà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: