una mica de tot arreu

Bagergué

Bagergué és el segon poble, després de Montgarri, situat a més alçada de la Vall d’Aran: 1419 metres. Es troba a l’esquerra del riu Unhòla, que és un afluent del Garona. Està catalogat com un dels pobles més bonics del país.

A finals de juny, abans no pel fred, embelleixen amb flors, balcons, finestres i jardins i, durant tot l’estiu, la florida resulta espectacular. Bagergué ha estat nomenada algunes vegades dins del moviment dir “Viles Florides”.

Els seus habitants s’han esmerçat per tenir-lo impecable i el resultat ha estat immillorable. A l’hivern és un destí fantàstic per la gent que va a esquiar i, la resta de l’any, també ho és per qui vol conéixer l’entorn.

Han creat una aplicació que es posa al mòbil. Permet fer un recorregut que fa possible visitar tots els punts més interessants i que, finalment, dóna l’opció de fer una petita excursió fins a l’ermita de Santa Margarita que està a un kilòmetre de Bagergué i la trobarem seguint el curs del riu. Tot plegat de 10!!

Aquí, a costat de l’església de Sant Fèlix, construïda al segle XIII i modificada tres-cents anys més tard, comença el recorregut.

Aquestes pedres en les que hi ha pintats deifeents animals són les que marquen el camí que cal seguir.

Tot està molt ben cuidat. Finestres amb encant…

… i tot una sorpresa quan es troben molts muntatges decoratius amb plantes que presumeixen de fundes fetes amb ganxet que folren els testos. Tot un encert ple de color i creativitat!

En aquestes properes imatges podeu admirar diferents racons de Bagergué.

El restaurant Casa Perú té molta anomenada. A l’estiu, però, està tancat ja que ofereixen el seu servei en una borda a prop de Bagergué. Atenció, per podre-hi menjar, cal reservar abans ja que té un èxit aclaparador.

Els propietaris d’aquesta casa ho són també del magnífic museu que cal visitar sí o sí.

Hi ha una quantitat impressionant d’objectes, més de dos mil, típics de la vall junt amb altres coses.

El propietari és molt simpàtic i amble i t’explica moltes històries ben interessant. Havia estat campió d’esquí d’Espanya.

Un lloc que agrada als petits i als grans.

La Vall d’Aran és el territori d’aquí que més s’assembla a paratges de centre Europa i, Bagergué, pot competir amb altres pobles de Suïssa o d’Austria… A més Bagergué compta amb un entorn ideal per fer moltes excursions a llocs d’interés. Fer-hi una visita és del tot recomanable!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: