una mica de tot arreu

Siurana, 2

Siurana està emplaçat en una mena de plataforma molt alta, per aquest motiu, des d’aquelles alçades es gaudeix d’unes vistes fantàstiques com heu pogut en el post anterior. Avui donarem un tomb pel poble.

Cal dir que és un poble de conte marcat per llegendes de princeses i guerrers. Té només tres carrers empedrats en els que hi ha massisses cases de pedra i està considerat un dels pobles medievals més macos d’España.

A part de la bellesa de les edificacions, els detalls, es troben arreu.

Racons amb encant per fer-hi una parada.

És un indret ple de silencis en el que s’hi agermanen dos símbols de religions oposades: una església romànica

i un castell àrab. Aquí en podeu llegir l’explicació.

Pel que fa al castell àrab, ara, només s’hi troben les ruïnes que s’aixequen a 730 metres sobre el nivell del mar, tocant a uns acantilats de 250 metres d’alçada. Aquesta fortalesa va ser construïda en el segle IX i formava part del cinturon defensiu moro i tenia com objectiu rebutjar els atacs dels comtats cristians del nord de la península.

En el segle XVII el castell va ser destruït per les tropes de Felip IV i les restes varen ser cremades pels francesos durant la Guerra de la Independència.

La llegenda de la reina mora.

És la llegenda més trista que té Siurana. Quan els cristians van tancar el cercle al voltant de la fortalesa, la rendició d’aquesta era imminent. La bella reina mora Abdelazia no va soportar la idea de caure en mans dels seus enemics i va muntar damunt el seu cavall blanc per saltar precipici avall ja que era l’única manera que tenia de fugir…la mort.

Des de llavors i, per sempre, va quedar marcada al terra de la roca la ferradura del cavall. Sembla que la pobra bèstia devia voler frenar la caiguda quan es va adonar d’on anaven.. Altres diuen que l’animal va acceptar el seu destí i que la marca va ser del gran impuls que va donar a la seva marxa cap al buit.

Aquest és el punt on va succeir aquest fet.

En aquestes properes imatges podeu veure diferents emplaçament des d’on es gaudeix d’unes vistes fantàstiques des del poble de Siurana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: