una mica de tot arreu

Festes de Santa Eulàlia. Barcelona. Espectacle a la catedral (1)

Fa vuit anys que es va estrenar l’espectacle de música i dansa: EULÀLIA. Es tracta de la recreació històrica de la vida d’aquesta jove barcelonina que s’enfronta al pretor romà Dacià, en defensa de la seva fe. Aquest va manar que fos martiritzada i condemnada a morir a la creu. Es representa a la catedral de Barcelona damunt la cripta on està enterrada.

EULÀLIA sorgeix de la voluntat de l’Esbart Ciutat Comtal d’oferir a la ciutat de Barcelona, un espectacle perdurable en el temps i en la memòria col·lectiva.

Amb el marc magnífic de la catedral i la fantàstica posada en escena el resultat és excel·lent. Any rere any s’omple d’assistents en les tres actuacions que es programen durant les Festes de Santa Eulàlia.

Enguany, ha estat la segona vegada que l’he vist i no em faria res veure’l de nou moltes més vegades. Se’t fa curt però intens, ja que només dura mitja hora. És un acte gratuït i obert a tothom.

Barcelona té dos temples impressionants: la Catedral i la Sagrada Família. Només per veure aquestes dues meravelles val la pena visitar la ciutat. Val a dir que és una de les més apreciades pels turistes i la primera en visites d’Espanya.

Abans de veure alguns moments de la representació d’EULÀLIA gaudiu amb unes quantes fotografies de l’interior de la catedral.

c1

c2

c3

c4

c5

Per la representació, aquest espai, queda il·luminat amb molt encert amb colors no habituals.

c6

Els soldats romans inicien l’espectacle mentre que les joves, entre elles Eulàlia, s’hi afegeixen entrant pel passadís central.

00

10

c7

c12

c13

Eulàlia és clavada a la creu.

c14

0

En aquesta seqüencia de gran impacte visual, des de dins del cor, surt una comitiva que porta el cos de la jove màrtir i, baixant les escales, la deixa a la cripta.

 

c9

El triomf de Santa Eulàlia recordada i venerada per moltes generacions.

c15

c10

Tothom que ha participat en l’espectacle surt a saludar.

c16

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: