una mica de tot arreu

Festa Major Santíssim Misteri. Les Completes (2)

Tot i que cada any les imatges de Les Completes tenen poques variacions, l’edició de 2020 era del tot obligatori fer-ne difusió a través del blog ja que va ser especial.

La Generalitat de Catalunya nomena Festa Patrimonial d’Interès Nacional a aquelles celebracions d’origens remots estructurades a partir de seqüències rituals, basades en costums i manifestacions simbòliques de caràcter identitari i que tinguin una projecció nacional. La Festa Major del Santíssim Misteri compta amb tots els requisits per ser-ho.

La directora general de Cultura Popular, Maria Àngels Blasco, va lliuar al paer en cap, Ramon Augé i al rector de la parròquia Mn. Xavier Romero els diplomes acreditatius de l’esmentada distinció que va ser oficialitzada l’any passat.

c2

Mn. Romero agraeix aquest honor. Entre les autoritats hi havia la Consellera Laura Borràs que va voler estar present en aquest acte de reconeixement tan important.

c3

A continuació va tenir lloc el cant de Les Completes, que és l’acte més multitudinari i popular dels que es celebren per aquesta Festa Major d’Hivern.

Músics i cantaires estan esperant el senyal del director, Xavier Puig, que ja fa 23 anys que dirigeix Les Completes, per començar.

c1

Habitualment el tenor és el cerverí Toni Marsol. Aquest any tenia altres compromisos en aquesta data i va venir un cantant de fóra.

c6

Diferents moments de l’actuació dels solistes.

c7

c5

Un cop acabades Les Completes músics i cantants reben els sentits aplaudiments del públic.

c4

c9

L’any passat ja es van veure diferents cartells, en l’acabament d’aquest extaordinari acte, revindicant la llibertat dels presos polítics. Enguany s’hi ha tornat.

c10

Des de que l’Àliga de Cervera va ser presentada al públic, i d’això ja fa set anys, forma part del Seguici i, en acabar el cant de Les Completes, balla a l’altar Major de Santa Maria.

c11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: