una mica de tot arreu

Mostra de pessebres. Nadal 2019 (1)

Després d’una bona pila d’anys organitzant el Concurs de Pessebres, enguany, degut a que la subvenció de la Paeria no havia arribat i no es disposava de fons, es va convocar una Mostra de Pessebres. Per tant, no es van donar premis, no hi va haver guanyadors i tampoc es va dissenyar el retallable que acostumava a fer cada any un artista cerverí.

Sí que, com sempre, Xavi Miret va tenir cura del cartell i del diploma, i el retallable que es va donar es va aconseguir des de l’Associació de Pessebristes de Catalunya.

L’Associació local va passar a visitar tots els pessebres de la gent que s’havia apuntat a la mostra i, altres, que no estaven apuntats però que es van anar descobrint a alguns aparadors de Cervera. Es vol potenciar que els comerciants posin pessebres per tal de que la gent en pugui gaudir.

En aquest primer post podreu veure alguns dels pessebres d’enguany.

Paquita Cano, com sempre, ha fet un pesseebre fantàstic. Aquest any les bases de les figures han sigut els vasos de plàstic que es fan servir per moltes de les celebracions que es fan al carrer. Com podeu veure li ha quedat un treball impecable, bonic i original.

p18

Atès que l’element bàsic era el vas de plàstic, ha afegit ariginalitat al conjunt fent servir les palletes per beure, per confeccionar els braços.

p1

p2

La figura del caganer, sempre mig amagada, no hi falta mai al pessebre de la Paquita.

p3

p4

L’Associació de Pessebristes, per les festes nadalenques, cada any presenta alguna exposició a Sant Joan. Tenint en compte que l’artista cerverí, Ramon Aldomà, tenia allí muntada la seva exposició de fotografies sobre el campanar de Cervera, va semblar adientque compartir amb ell les fantàstiques imatges tot i afegint-hi el pessebre els alumnes dels centres de Primària de la ciutat junt amb el pessebre amb el que els més menuts poden jugar.

r

p16

El pessebre de les escoles va quedar fantàstic amb aquest magnífic fons, en blau, de l’exposició de Ramon Aldomà.

p7

El material emprat, aquest any, van ser els rotlles de paper de water. Com podeu veure les figures van quedar d’allò tan simpàtiques i boniques.

1

p17

p13

p14

Aquest és el pessebre amb el que els petits hi podien jugar.

111

La Coral Infantil Nova Cervera que aquest any està d’aniversari, ja que celebra els seus 50 anys va presentar un pessebre en el que calia que hi participessin molts infants. Ho van aconseguir ja que tots els elements estan fets sumant peces per tal d’aconseguir el resultat final.

p11

p12

La suma de cors fa el mantell de la Verge i la suma de cristalls de neu li fa el vestit.

p19

p15

Les bessones Íngrid i Laia Ripoll Carcasona, cada any fan el seu pessebre i van colleccionant els diplomes i retallables. Aquest any han fet un pessebre una mica original ja que han afegit al conjunt els dos primers calaixos d’una calaixera per muntar-hi ambients camperols.

p10

p8

De moment, les figures que fan servir són de plàstic. Així poden manipular-les sense por de que hi hagi trencadissa.

p9

En el proper post el blog seguirà informant sobre els pessebres d’enguany.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: