una mica de tot arreu

Amèrica. Uruguay. Cabo Polonio (3)

Cabo Polonio és un lloc màgic situat al departament de Rocha a l’Uruguay.  Hi destaca aquest far que va ser construït l’any 1881 i l’any 1976 va ser declarat monument històric. L’electricitat arriba a Cabo Pôlònio però només es fa servir per la llum del far. Per tant les vivendes no compten amb energia elèctrica excepte en algun lloc que tenen un grup electrògen. Passar la nit aquí significa viure en un altre món al que no s’hi està habituat.

p6.jpg

Per accedir-hi cal anar-hi amb uns vehicles especials ja que resulta impossibe circular amb el teu cotxe degut a les dunes que fan intransitable el trajecte.

P1420721-

p23.jpg

 

p1.jpg

L’equipatge.

p16.jpg

Un tram del recorregut es fa a ran de mar i resulta molt agradable.

p22.jpg

Cabo Polònio compta amb tres petites illes situades davant la seva costa conegudes com les illes de Torres en les que hi viuen una important reserva de llops marins.

Passejant per la platja es troben alguns cadàvers d’aquests animalons que els mar els arrossega a la riba.

p12.jpg

Des d’aquí surten barcos que porten els passatgers a visitar les illes per veure els llops marins.

p11.jpg

Cabo Polònio és un lloc molt especial i sorprenent. Com podeu veure en aquestes imatges els animals domèstics campen lliurement emmig dels habitatges. Cal esmentar que aquí no hi ha carrers i les vies de pas són camins de sorra.

p5.jpg

p7.jpg

En aquest tram llarg de platja, de nit, es contempla una cosa ben curiosa. Centenars de milers de petits organismes anomenats noctilucas ofereixen un gran espectacle nocturn ja que es mostren como llums fosforescents brillant emmig de les onades oferint una visió del tot sorprenent.

p13.jpg

Els establiments per pernoctar són molt senzills però tenen l’encant de les coses fetes amb gust.

p2.jpg

p3

En aquestes properes imatges podeu veure diferents construccions de Cabo Polònio.

p8

p4.jpgp10

p20

p27.jpgp28

p9.jpg

La comoditat no és típica d’aquí. Cal adaptar-se al que hi ha. La parada on el camió recolleix els viatgers està un pèl als afores. Cal traslladar la maleta per camins de sorra que més aviat costa que les rodes facin la seva feina…

p24.jpg

A la parada hi ha uns bonics murals.

p14.jpg

En aquest es veu un cel ple d’estrelles remarcant una de les millors qualitats de Cabo Polònio. Atés que no hi ha contaminació lumínica el cel, de nit, ofereix un espectacle impressionant amb milers i milers d’estrelles que brillen en la foscor.

p15

Rètol informatiu. És un lloc interessantíssim per visitar. Diferent, especial i únic.

p25.jpg

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: