una mica de tot arreu

Amèrica. Uruguay. Colònia de Sacramento (1)

Uruaguay és un país molt amable que

Puerto Madero és la zona de l’antic port de Buenos aires que ara llueix espectacular. Des d’allí surten els barcos que, travessant l’immens Riu de la Plata, et transporten fins Uruguai. L’estació gestionada per la companyia del Buqueebús ha estat completament renovada i fa molt goig.

En aquestes properes imatges podeu veure la zona d’entrada.

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

Colònia de Sacramento és el destí d’Uruguay més proper des de la ciutat de Buenos Aires. En línea recta només hi ha 50 km. de distància. És famosa pel seu barri històric amb carrer plens d’adoquins i mb unes edificacions que són de l’època que era un assentament portugués. Els carrers del barri antic donen directament a aquest gran Rio de la Plata

c14.jpg

Aquest mirardor permet gaudir-ne…

c18.jpg

El Rio de la Plata és un estuari o badia del Con Sur d’Amèrica. Està format per la unió dels rius Paraná i Uruguay. Alguns opinen que, com que és tan gran, és un golf o mar marginal de l’Oceà Atlàntic però els que el consideren un riu, especialment pel que fa als argentins, cal dir que seria el riu més ample del món amb 221 km. d’amplada màxima.

c16.jpg

La ciutat de Colònia de Sacramente té molt encant, assembalnt-se una mica a algunes ciutats europees. La ceràmica blanca i blava, típica d’aqui, es troba en molts rètols així com també en un museu.

c2.jpg

El far de la ciutat, del segle XIX, està situat prop d’aquest barri i des de dalt ofereix una fantàstica panoràmica del Riu de la Plata.

c19.jpg

c13.jpg

L’altar de l’església llueix una gran custòdia relacionant-la amb el nom de la ciutat.

c15.jpg

Com lloc turístic que és hi ha gran quantitat de parades que venen artesania. La llana uruguaià té fama per la seva textura i qualitat.

c17.jpg

Aquest és el carrer més antic de Colònia. Té aquest nom degut a que aquí en els temps antics s’hi trobaven els prostíbuls. Està senyalitzada amb rajoletes d’estil portugués i il·luminda amb fanals agafats a les parets.

c9.jpg

A Amèrica costa de trobar llocs amb història i per tant, aquest lloc amb cases i carrers de segles el consideren al país el summum.

c10.jpg

c11.jpg

Aquestes cases van ser construïdes a la primera meitat del segle XVIII i tenen parets de pedra, sostres de teula i terres de ceràmica. Les portes i les finestres són petites i de fusta.

c12.jpg

El terra destaca per la irregularitat de les peces que fan una mica difícil el caminar. El centre històric de Colònia va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1995.

c20.jpg

Aquest carrer neix a la plaça Major i segueix, en pendent, fins el Riu de la Plata. Com heu pogut veure en aquestes imatges és un carrer estret, sense voreres i amb els costats inclinats cap el centre per formar una canaleta de desagüe.

c21.jpg

Resulta entretingut passejar per Colònia i llegir els rètols que, amb diferents intencions, estan escampats per la ciutat.

c1.jpg

c5.jpg

c3.jpg

Lo de la venda d’aigua calenta ve de que els uruguais no paren de prendre mate. sembre els veua amb el termo on hi guarden l’aigua calenta per preparar-lo…

c6.jpg

Pollo arrollado…

c7.jpg

A aprendre!!!!

c8.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: