una mica de tot arreu

Amèrica. Argentina. Mercat de Sant Telmo (2)

Sant Telmo és un barri antic amb un toc bohemi gràcies a les galeries d’art, bars nocturnes i establiments de caire bohemi. El carrer Defensa està ple d’antiqüaris. En aquesta zona es troba el Mercat de Sant Telmo que conserva encara avui l’esperit dels antics mercats.

Visitar el mercat és fer un passeig per un lloc que recorda el Buenos Aires d’abans. Aquest mercat va ser inaugurat el febrer de 1897 amb l’objectiu d’abastir dels menjars necessàris a l’onada d’emigrants que arribaven del Vell Continent.

L’edifici conserva la seva estructura original formada per bigues, arcs i columnes de metall amb sostres de xapa i vidre. L’any 2000 el Mercat va ser declarat Monument Històric Nacional.

t7.jpg

És un lloc ideal per buscar alguna cosa difícil de trobar i, en aquesta darrera visita, m’he quedat sorpresa perquè he vist un canvi important. La part dedicada a antigüetats ha anat a la baixa. En canvi pel que fa a bars i llocs per menjar se n’han posat molts de nous.

t18.jpg

t10.jpg

També s’han obert, en espais on hi havia vist sempre tendes d’antigüetats, establiments dedicats a la venda d’objectes i productes dedicats al turista. El “dulce de leche”, les postres més famoses argentines, també hi tenen el seu lloc.

t15.jpg

t11.jpg

Parlant amb una venedora d’ulleres vintage em va comentar que la cosa antiga ja tenia poca sortida i que s’havia hagut de fer aquest canvi empesos pels nous temps. Una mostra de la nova orientació del mercat: una botiga amb un especial encant.

t6.jpg

t5.jpg

t4.jpg

Tot i aquests canvis encara queden una quants llocs de venda de peces antigues. Seria impensable que es tanquessin tots ja que l’essència d’aquest Mercat és el món dels antiquaris.

t3

t8

t9

t12.jpg

t13.jpg

t14.jpg

t17.jpg

t16.jpg

La venda de nines antigues ha estat sempre una tradició en aquest mercat. Aquesta és la darrera botiga que s’hi dedica. En tenen per donar i vendre.

Si visiteu Buenos Aires és visita obligada passar pel Mercat de Sant Telmo.

t1.jpg

t2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: