una mica de tot arreu

Amèrica. Argentina i Uruguai: dues de les deu millors llibreries del món (1)

Pel que fa a les deu millors llibreries del món fa poc que el blog va mostrar la coneguda Llibreria Lello que està a Oporto. Tant Argentina com Uruguai són països que compten amb una gran quantitat de lectors. Llegir molt és molt comú en aquests llocs i es natural doncs que comptin cadascun d’ells amb una llibreria emblemàtica classificada entre les deu millors del món.

Pel que a Argentina, a Buenos Aires, hi havia un magnífic teatre de nom Ateneo que va deixar de cumplir les funcions pel que havia estat construït. Aleshores es va reconventir amb llibreria amb un resultat espectacular. Ara és coneguda com El Ateneo Gran Splendid. Va obrir les seves portes a l’any 2000.

L’escenari és un punt de trobada habilitat com a bar-cafeteria, els palcos estan destinats a espais de lectura i l’entrada i la platea funcionen com a expositors de centenars de milers de llibres. Al soterrani, al que s’accedeix per una escala mecànica, s’hi pot trobar tota classe de coses relacionades amb el món de la música.

a8.jpg

El sostre té unes pintures que fan mot goig.

a5.jpg

Els palcos que toquen a l’escenari es destinen a espai de lectura.

a6.jpg

Totes les balconades que en l’antic teatre funcionaven com a grans palcos ara s’utilitzen com expositors de llibres.

a4

a7.jpg

a10.jpg

Si es viayja a la capital d’Argentina no es pot deixar de visitar aquest espai!

a9.jpg

Pel que fa a l’Uruguai, a Montevideo s’hi troba la llibreria Mas que també està inclosa dins de les deu millors del món. No em va donar temps d’anar-hi i per tant em disgusta no haver pogut visitar aquest magnífic temple de la lectura. Mirant aquestes properes imatges manllevades us poder fer una mica la idea de la magneficència d’aquest espai.

Coneguda amb el nom de Más Puro Verso està situada en el marc incomparable d’un edifici que és exemple de l’Art Nouveau. El vitrall del fons embelleix la magnífica escalinata, el clàssic rellotge també resulta un element molt reexit i, fins i tot l’ascensor és una obrs d’art. Possiblement és el més antic en funcionament dels instal·lats a Montevideo.

Aquesta llibreria es va inaugurar l’agost de 2008 i compta amb una superficie de quasi 600 metres quadrats.

m5

m3

m1.jpg

m2.jpg

m4.jpg

m7.jpg

Sí que vaig estar, també a Montevideo, a una sucursal d’aquesta que, amb el nom de Libreria Puro Verso resulta un espai, encara que no espectacular, sí que magnífic perquè és un reflexe de l’amor que tenen pels llibres en aquestes terres. Va obrir les sees portes el 2003, tres anys més tard que la seva germana gran.

L’entrada.

p11

Racó dedicat als més joves.

p2

La llibreis vista des de diferents angles.

p12.jpg

p13.jpg

p18.jpg

p15.jpg

p14.jpg

p7.jpg

p6.jpg

p4.jpg

Com heu pogut veure en les anteriors imatges els espais estan molt ben aprofitats i les parets es mostren ben atapeïdes de llibres. Un lloc perfecte per qui agrada llegir-

p3.jpg

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: