una mica de tot arreu

Associació Cultural el Campanar de Cervera. Visita a cal Racó

Com cada any, i ja se’n porten 10, Associació Cultural el Campanar de Cervera programa una activitat vinculada a la festa de Sant Magí. Enguany va estar una visita sorpresa que va tenir lloc el 15 de juliol. Atés que va coincidir amb la vigília del Barri del Carme es va celebrar convidant els assistents a coca i xocolata. 

La presentació del berenar oferia aquest aspecte.

c3

 

la gran.jpg

ca1.jpg

c4 bona

La sorpresa va quedar desvetllada en arribar a la plaça de cal Racó on els amfitrions dels espais que anavem a visitar van rebre a la gran quantitat d’assistents a la visita: l’Evaristo Hidalgo i la seva esposa Josefa, així com també el Serafin, germà d’aquesta i la seva dona Gregòria.

Els seus respectius habitatges formen part del que havien estat els claustres de l’antic convent de Sant Domènec. En aquesta imatge podeu veure el pou.

P1270514

La part històrica d’aquesta visita fou important però la part vivencial va sorprendre tothom: l’aprofitament dels recursos, l’habilitat en la recuperació de l’exterior que estava totalment cobert de runa quan els propietaris van adquirir aquest espai i altres més coses.

Després d’admirar molt del que es podia veure a l’nterior va tocar passar a l’exterior. Pujant unes escales embellides amb una pèrgola i una barana de ferro forjat on hi ha un meravellós hort que deixà bocabadat tothom.

c6.jpg

co4

Des d’aquesta alçada es contempla un enquadre gens conegut del campanar de Cervera. 

c01.jpg

Aquest conducte de pedra, que roman aquí des de l’Edat Mitjana, recull tota l’aigua de la pluja que cau damunt les teulades de l’església de Sant Domènec i la condueix a la gran cisterna que hi ha al jardí que està al mateix nivell que la plaça de cal Racó.

c7.jpg

Vista de la part posterior de l’església de Sant Domènec, avui reconvertida en centre d’activitats culturals i lùdiques.

P1270520.JPG

P1270522.JPG

A sota terra hi ha dos cellers: un de petit i un de grans dimensions. Sembla que aquesta visita que va agradar tant es podria tornar a repetir afegint-hi un recorregut pel celler.

c9

Tot plegat va ser un èxit i cal donar les gràcies a les dues famílies que tan bé van acollir tothom.

Aquesta va ser la darrera activitat que va organitzar l’Associació Cultural el Campanar de Cervera abans d’encetar la celebració dels actes programats en motiu del desè aniversari.

c8

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: