una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. II Concurs Nacional de Tabals Tradicionals (60)

Aquest Concurs Nacional de Tabals Tradicionals, que compta amb el suport de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, es va iniciar l’any passat a Alforja (Baix Camp), fruit del concurs precedent que ja es realitzava en aquesta localitat.

Enguany, la Federació, juntament amb el Ball de Diables de Cervera Carranquers, ha volgut aprofitar el 25è aniversari de la colla de diables cerverina, així com la Capitalitat de la Cultura Catalana a Cervera, per organitzar aquesta jornada pensada especialment per reconéixer i potenciar el tabal tradicional, instrument de percusió exclusivament realitzat amb una base de fusta i dues membranes de pell tensades amb corda a mà.

La plaça Universitat, el dia 5 d’octubre, va ser l’escenari principal, on es va començar a les 11 amb una classe magistral, a càrrec de Gerard Pouget, professor de l’Aula de Sons Tradicionals de Reus, oberta a tothom que portés un tabal.

t14

t1

Seguidament hi va haver un dinar als patis de la Universitat on, durant tota la jornada es va poder admirar l’exposició “Membranòfons”, de Xixo Luthier, que presentava una bonica colecció de tabals.

t2b

t3t4

t5

t6

t7b.jpg

t8.jpg

t9

t10

t11

t12

t13

A la tarda va tenir lloc la cercavila, en la que hi van participar cinc grups. Es va fer pel nucli antic i va acabar davant la Universitat on es van donar els premis als guanyadors.

t17.jpg

t18.jpg

t20

t21.jpg

t22

t23

t24

El primer premi va ser pels Diables de Granollers, el segon pel Ball de Diables de Vilaseca i el tercer pel Ball de Diables de Bigues i Riells.

t16

t19

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: