una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. MMEU-moments màgics espais únics (45)

És la segona vegada que dins de la programació de Cervera Capital de la Cultura Catalana s’ha pogut gaudir amb el projecte MMEU-moments màgics espais únics. Ha tingut lloc durant els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol, cada actuació ha tingut una durada aproximada de 30 minuts i s’ha representat en diferents espais emblemàtics de la ciutat.

Casa Solsona.

El carrer Major de Cervera ens parla de l’evolució històrica de la ciutat. Moltes de les construccions que hi trobem són habitatges de la burguesia que va establir-se al carrer principal, eix neuràlgic de la vida econòmica i social de la Cervera del segle XIX. Cal Solsona és un dels molts exemples de cases singulars que podem trobar en aquest carrer i que ha sabut conservar intacta la seva decoració original. Aquest fet la converteix en un testimoni únic i extraordinari del Modernisme a Cervera.

Ferran Palau actua a la Terrassa de la Casa Solsona el dia 19 de juliol

El compositor i guitarrista Ferran Palau va presentar “Blanc”, el tercer disc de la seva carrera en solitari. Cançons del millor pop melancòlic, lletres que descriuen records i sentiments, moments forogràfics perquè l’espectador entri en l’atmosfera particular del que fou el compositor del grup Anímic. Segons el mateix Palau, “Blanc” està directament influït per Twin Peaks, el hip hop, el soul, el vapor-wave i un xic de Julio Iglesias. Tot plegat passat pel seu segell clàssic, el de sempre, el que acompanya des de l’inici Ferran Palau.

Esperant el protagonista.

s5.jpg

Ferran en ple recital.

s1.jpg

s2.jpg

Hi havia servei de bar i es podia prendre un vi… que acompanyava la magnífica nit.

s3.jpg

s4.jpg

Celler dels Encants del Lllibre

Cervera forma part de la Xarxa de Viles del Llibre i un dels seus punts importants és el Celler dels Encants, un espai ubicat en un dels edificis amb més història de la ciutat. Originàriament, formava part de l’antiga comanda de Sant Joan o dels hospitalers, un conjunt datat al segle XII que ha anat variant tant de fesonomia com de funció. De comanda medieval a col·legi d’educació femenina al segle XVIII, a Museu del Blat al segle XX a, finalment, dipòsit-llibreria d’antic al segle XXI.

m7.jpg

Mezzos. Cançons i sensacions. Aquest concert va tenir lloc els dies 18 i 19 de juliol.

Aquest ha estat un viatge musical, de terres nòrdiques cap a terres més meridionals, recorrent diferents països i cultures on podem copsar una vinculació entre el clima i la música.

De Nord a Sud les cançons van passar de melodies planes, volàtils, delicades, a cançons càlides, enèrgiques, que neixen de la terra, del ritme i la dansa.

En aquest espectacle el grup vocal Mezzos va acompanyar la música amb imatges evocadores que ampliaren els nostres estímuls sensorials. Música, imatges, atmósferes que ens cremen, que ens gelen, tot un ventall de sensacions.

L’actuació va estar acompanyada amb la música a piano a càrrec de Marc Castellà.

m6.jpg

m4.jpg

m2.jpg

m1.jpg

m9.jpg

m5.jpg

m0.jpg

m17.jpg

m16.jpg

m15.jpg

Sant Domènec

De tot el conjunt de l’antic convent de Sant Domènec només en resta l’església, construïda al segle XIV, i la capella de Sant Tomàs, que correspon a una ampliació d’època barroca. L’església gòtica, amb les sis capelles obertes a banda i banda, entre els contraforts del mur, ha estat recentment restaurada i és un dels indrets més emblemàtics de la ciutat; no només per la mateixa importància del convent sinó, sobretot, perquè esdevé, any rere any, el marc de la festa de l’Aquelarre de Cervera.

Clara Peya i Vic Moliner

La pianista i compositora Clara Peya i el baixista i productor Vic Moliner ens van portar a un viatge musical inclassificable, amb composicions de tots dos que van de l’electrònica al rap i la paraula recitada, deixant un espai molt important per a les improvisacions i el virtuosisme. Peya és una de les creadores més originals de l’escena musical espanyola dels darrers temps. Bascula entre el jazz, el pop i l’electrònica, sempre mantenint el piano com a centre de gravetat. Un duo de creadors que es necessiten per expressar-se plenament.

c4.jpg

c2.jpg

c3.jpg

c1.jpg

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: