una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya (37)

El dia 8 de juny i durant tot el dia en diversos espais va tenir lloc la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya. Un esdeveniment programat en motiu de la celebració del 25è aniversari del Ball de Diables de Cervera – Carranquers i que va ser l’acte més destacat de la celebració d’aquest aniversari.  Es van donar cita més de 1000 diables d’arreu de Catalunya en un dels actes de foc més importants que s’hagin fet mai a les Terres de Ponent.

A la tarda els balls de diables infantils de Cervera, Torredembarra, Valls i Sant Quintí de Mediona, van ser els protagonistes. Van començar amb un correfoc al que seguí una mostra de Balls Parlats Infantils a càrrec de totes aquestes colles.

A la nit, les 20 colles convidades a la Trobada van fer un correfoc que va anar des de la plaça Major fins la plaça Universitat. Durant unes tres hores els centenars de diables que participaren en el correfoc més llarg que s’hagi pogut veure mai, van anar cremant quilos i quilos de pòlvora, fins arribar quasi a mitjanit.

En aquestes imatges, cedides per Jordi Prat, fotògraf cerverí, podeu veure com les diferents colles de Diables van fent el recorregut pel carrer Major.

b1

b2.jpg

b3.jpg

b4

b5.jpg

b6

b7.jpg

b8

b9.jpg

b10.jpg

b11.jpg

b12.jpg

b13.jpg

b14.jpg

b15.jpg

b16.jpg

b17.jpg

b19.jpgb18.jpg

b20.jpg

b21.jpg

b22.jpg

b24

b23.jpg

En aquestes altres fotografies podeu admirar la vistositat del que va ser fer l’encesa conjunta a la plaça Universitat. Un espectacle mai vist en aquest lloc!

e2.jpg

e4.jpg

e1.jpg

e3.jpg

Sembla que es van cremar uns 300 quilos de pòlvora, repartida en les 15.000 carretilles que els Carranquers van repartir entre les colles participants.

Les colles convidades a la Trobada van ser: Balls de Diables de Vilafranca, Riera de Gaià, Valls, Reus, Tarragona, Sitges Colla Vella, Sant Pere de Ribes, la Ràpita del Penedès, el Vendrell, Torredembarra, Sant Quintí de Mediona, Vilanova i la Geltrú, Santa Coloma de Queralt, Igualada, l’Arboç, Alforja, Esplugues de Llobregat, la Llacuna, Vilaseca i Cervera.

Per commemorar aquest aniversari també es van programat diverses activitats durant la Festa de la Colla, que va tenir lloc els dies 21 i 22 de juny: la Cursa Orientativa, el Vermut Elèctric, el Ball Parlat i la Trobada de Diables de la Segarra Històrica, en un correfoc amb la participació de les colles de Sant Guim de Freixenet, Santa Coloma de Queralt, Sanuüja i Calaf.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: