El dia 8 de juny i durant tot el dia en diversos espais va tenir lloc la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya. Un esdeveniment programat en motiu de la celebració del 25è aniversari del Ball de Diables de Cervera – Carranquers i que va ser l’acte més destacat de la celebració d’aquest aniversari. Es van donar cita més de 1000 diables d’arreu de Catalunya en un dels actes de foc més importants que s’hagin fet mai a les Terres de Ponent.
A la tarda els balls de diables infantils de Cervera, Torredembarra, Valls i Sant Quintí de Mediona, van ser els protagonistes. Van començar amb un correfoc al que seguí una mostra de Balls Parlats Infantils a càrrec de totes aquestes colles.
A la nit, les 20 colles convidades a la Trobada van fer un correfoc que va anar des de la plaça Major fins la plaça Universitat. Durant unes tres hores els centenars de diables que participaren en el correfoc més llarg que s’hagi pogut veure mai, van anar cremant quilos i quilos de pòlvora, fins arribar quasi a mitjanit.
En aquestes imatges, cedides per Jordi Prat, fotògraf cerverí, podeu veure com les diferents colles de Diables van fent el recorregut pel carrer Major.
En aquestes altres fotografies podeu admirar la vistositat del que va ser fer l’encesa conjunta a la plaça Universitat. Un espectacle mai vist en aquest lloc!
Sembla que es van cremar uns 300 quilos de pòlvora, repartida en les 15.000 carretilles que els Carranquers van repartir entre les colles participants.
Les colles convidades a la Trobada van ser: Balls de Diables de Vilafranca, Riera de Gaià, Valls, Reus, Tarragona, Sitges Colla Vella, Sant Pere de Ribes, la Ràpita del Penedès, el Vendrell, Torredembarra, Sant Quintí de Mediona, Vilanova i la Geltrú, Santa Coloma de Queralt, Igualada, l’Arboç, Alforja, Esplugues de Llobregat, la Llacuna, Vilaseca i Cervera.
Per commemorar aquest aniversari també es van programat diverses activitats durant la Festa de la Colla, que va tenir lloc els dies 21 i 22 de juny: la Cursa Orientativa, el Vermut Elèctric, el Ball Parlat i la Trobada de Diables de la Segarra Històrica, en un correfoc amb la participació de les colles de Sant Guim de Freixenet, Santa Coloma de Queralt, Sanuüja i Calaf.