una mica de tot arreu

Sant Jordi 2019 al Campanar. Isabel Valverde, poeta.

El dissabte 4 de maig tingué lloc la celebració de la Festa de Sant Jordi que, des de fa anys, en té cura l’Associació Cultural el Campanar i que té per objectiu fer un homenatge a un escriptor/ra local.

Per aquest motiu es va decorar el balcó amb un reguitzell de roses, la flor representativa de la diada.

111.jpg

c1

Com s’ha fet en cadascunaa de les anteriors edicions, es muntà una mostra en la que es podien veure publicacions, diplomes, retalls de premsa i altres objectes vinculats amb la trajectòria d’Isabel Valverde, que fou l’escriptora a que se li dedicà la jornada d‘enguany.

20190503_202311.jpg

Aquí es veu el cartell anunciador de l’acte.

20190503_202407.jpg

v25.jpg

v28.jpg

També es va poder gaudir amb un recull de fotografies de l’Isabel fetes en diferents etapes de la seva vida.

20190503_202335.jpg

v30.jpg

v29.jpg

v31.jpg

La presentació anà a càrrec de Montse Pont que parlà de la trajectòria d’Isabel en el camp de la poesia i remarcà que el seu treball l’havia fet guanyar nombrosos premis arreu del país.

v2.jpg

A continuació, Isabel oferí un recital al nombrossím públic que assistí a l’acte i que omplí les tres sales del Campanar.

v3.jpg

Els poemes que va escollir, la majoria pertanyien al grup dels que havia presentat en alguns dels diferents certàmens en que havia participat i havien estat premiats. També en va recitar alguns de caràcter intimista, molt emotius, i altres, de caire patriòtic.

20190504_193818.jpg

La cloenda va resultar molt emotiva i va ser una sorpresa per Isabel i pel públic ja que, el seu espós i la seva neboda, van entregar-li dos preciosos rams de flors en motiu de la celebració del seu aniversari que havia tingut lloc la vigília.

v5.jpg

20190504_231747.jpg

Des de l’organització se la va obsequiar amb una rosa i un exemplar de l’Antologia poètica de Jaume Ferran. Una tria plena de simbolisme ja que la coautora d’aquest llibre és Montse Pont, i els poemes que s’hi troben, són de Jaume Ferran. Es va aprofitar per recordar-lo fent esment de que en aquest mateix espai l’escriptor va tenir cura d’un recital de poemes, que va ser el darrer acte públic que va fer a Cervera abans del seu retorn a Amèrica on, al cap de poc temps, va morir.

20190504_231758.jpg

En aquesta imatge, Isabel Valverde ens mostra, molt orgullosa, un exemplar de l’obra “Poetes de ponent”, editada aquest Sant Jordi 2019 on li han publicat algun dels seus poemes cosa que l’ha fet molt contenta ja que comparteix espai entre els “grans” de les terres de ponent.

20190504_232033.jpg

Isabel Valverde i Montse Pont, que la va presentar.

v6.jpg

Com s’havia fet en les anteriors edicions als assistents a aquest homenatge se’ls hi entregà un llibret amb un conte inèdit de l’autora, un punt de llibre i un targetó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: