una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. “Córrer la veu” 3. Presentació-Tertúlia amb R.Nadal, M.Artigau, S.Soler i G.Quintana (23)

El dia 10 d’abril i a l’Auditori Municipal hi va haver una altra cita amb el cicle “Córrer la veu” 3 en la que els protagonistes varen ser quatre noms destacats del panorama literari i cultural del país que ens van parlar de les seves obres en una presentació-tertúlia que va estar conduïda per Alba Granell.

El remodelat Auditori feia molt goig amb com van preparar l’escenari per acollir els escriptors. Unes boniques butaques amb una taula al costat de cadascuna i un parell de focus lumínics donaven una elegància i calidesa especial al lloc de la tertúlia.

Com s’ha fet en tots els actes, aquest cartell de l’esquerra o un de semblant, sempre es col·loca en un lloc ben visible

El piano de cua que acostuma a estar en aquest espai degut a la gran quantitat d’audicions musicals que s’hi fan, completava l’ambientació.

Damunt aquest piano negre de cua s’hi exposaven els llibres dels quatre autors que, en acabar l’acte, es podien comprar i que els signaven a qui ho demanava.

Alba Granell va conduir aquesta Presentació – Tertúlia i ho va fer amb habilitat i emprant alguns recursos vinculats amb passatges del llibre en forma d’un objecte que cada participant tenia a la vora. En el cas de Gerard Quintana va ser un vinil de Bruce Springsteen.

Alba Granell en uns moments de la presentació.

Aspecte de l’espai a punt ja de començar l’acte amb tots els convidats i la conductora.

Rafael Nadal, premi Ramon Llull per l’obra “El fill de l’italià”, una novel·la que explica l’odissea d’un grup de mariners italians que el 1943 es van refugiar a Caldes de Malavella.

Aquí podem veure Rafel Nadal, en acabar la seva intervenció escoltant com la conductora s’adreça a Gerard Quintana.

Marc Artigau, premi Josep Pla per l’obra “La vigília”, la primera novel·la que escriu en solitari per a públic adult que explica la història d’un periodista que ha d’escriure una biografia per encàrrec.

Sívia Soler va presentar “El fibló”, la seva darrera novel·la, protagonitzada per tres germanes que hereten la casa d’Alella en la qual van créixer i decideixen anar-hi a viure.

El músic Gerard Quintana va presentar el seu debut en el món de la novel·la amb l’obra “Entre el cel i la terra”, una història d’amor que retrata aspectes socials i polítics de la Catalunya de la segona meitat del segle XX.

Ningú podia oblidar que Gerard Quintana ha estat durant molts i molts anys el cantant del mític grup català Sopa de Cabra, per tant, tot i que el llibre que presentava era el seu primer treball en el món de la literatura, la seva fama el precedia. Va vendre força exemplars del seu llibre i, la cua per signar-los i tenir el record d’una fotografia amb ell, va seduir a molts i especialment, moltes. Jo mateixa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: